Povrće kojeg u ovom periodu ima u izobilju možete pripremati na razne načine, a mi vam predlažemo da malo eksperimentišete i probate neke nove ukuse.
POTREBNO JE: 500 g junetine, 30 g maslaca, 200 g crnog luka, kašičica mlevene začinske paprike, 500–600 ml vode, 80 g pirinča, 100 g kukuruza šećerca, 200 g zamrznutog mladog graška, paprika, 4 žumanceta
PRIPREMA
Junetinu isecite na kockice i na rastopljenom maslacu kratko propržite. Dodajte naseckani crni luk, zajedno dinstajte pet minuta, pa skinite s vatre. Umešajte mlevenu začinsku papriku, pola količine vode i nastavite da kuvate dok meso ne omekša. Zatim spustite pirinač, kukuruz šećerac, grašak, papriku isečenu na kocke i sipajte preostalu vodu. Nastavite s kuvanjem još oko 20 minuta da pirinač omekša. Pred kraj kuvanja umešajte razmućena žumanca i kuvajte još pet minuta.
Izvor: Blic-Žena