Povrće kojeg u ovom periodu ima u izobilju možete pripremati na razne načine, a mi vam predlažemo da malo eksperimentišete i probate neke nove ukuse.
BUNDEVA SA KUSKUSOM
POTREBNO JE: 100 g kuskusa, sok jednog limuna, 150 ml vode, kašika maslinovog ulja, glavica crnog luka, 2 šargarepe, 2 paškanata, manja bundeva, kašičica karija, prstohvat cimeta, 227 g paradajza, 75 ml supe od povrća, kašika seckanog korijandera
PRIPREMA
Sipajte kuskus u činiju, prelijte ga vodom, promešajte, prekrijte krpom i ostavite da stoji deset minuta uz povremeno mešanje. Na zagrejanom maslinovom ulju prodinstajte crni luk, dodajte seckanu šargarepu, paškanat, bundevu i dinstajte pet minuta. Začinite karijem i cimetom, promešajte, dodajte paradajz, supu od povrća i mleveni biber. Krčkajte 15 minuta. Sklonite sa šporeta, umešajte kuskus i pospite seckanim korijanderom.
Izvor: Blic-Žena