I od posnih namirnica možete da spremate izuzetno ukusna jela, ako ste kreativni i volite da eksperimentišete s ukusima. Probajte naše recepte i uverite se kako i u vreme posta možete da uživate u raznovrsnoj hrani.
Riblji file
POTREBNO JE: 4 veća filea oslića, kašičica limunovog soka, 2 kašike belog vina, 4 kašičice maslaca, kašika začinskog bilja, so, biber, 100 g brašna
PRIPREMA
Začinite file solju i biberom, limunovim sokom i belim vinom i marinirajte nekoliko minuta. Maslac zagrejte u tiganju i u njega stavljajte ribu uvaljanu u brašno. Pecite dok ne požuti s obe strane i izvadite na tanjir. U tiganj iscedite limun, dodajte malo vina i nek se krčka par minuta. Dodajte začinsko bilje i mešajte dok se ne zgusne. Prelijte preko ribe. Služite uz bareno povrće i limun.
Izvor: Blic-Žena