I od posnih namirnica možete da spremate izuzetno ukusna jela, ako ste kreativni i volite da eksperimentišete s ukusima. Probajte naše recepte i uverite se kako i u vreme posta možete da uživate u raznovrsnoj hrani.
Povrće sa začinskim biljem
POTREBNO JE: 2 tikvice, 2 glavice crnog luka, pakovanje kukuruza šećerca, 4 paradajza, 200 g bukovača, crvena paprika
- Za marinadu: 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike začinskog bilja, čaša belog vina, kašika sirćeta, kašičica sitno iseckanog belog luka, so, biber
PRIPREMA
Povrće i bukovače isecite na veće komade. Sve sastojke za marinadu kuvajte 10 minuta. Dodajte kukuruz i papriku i kuvajte još 7 minuta, zatim dodajte tikvice i na kraju paradajz i bukovače. Na dno posude stavite začinsko bilje i beli luk. Povrće izvadite iz marinade i ređajte u posudu. Marinadu još malo kuvajte, a kad se ohladi, procedite je i sipajte u posudu s povrćem.
Izvor: Blic-Žena