Posne pite za tili čas ćete napraviti, a u slast pojesti. Isprobajte ovih 6 fenomenalnih kombinacija.
GRBAVA PITA
POTREBNO JE
- ZA TESTO: 500-600 g brašna, 2 kašike ulja, pola kvasca, 200ml vode, 100 g seckanih oraha
- ZA NADEV: 3–4 glavice crnog luka, 150 g seckanih oraha, biber, ljuta tucana paprika, so po potrebi
PRIPREMA
Za nadev izdinstajte luk na ulju s malo soli. Kad bude gotov, pomešajte ga sa 150 g oraha, biberom i tucanom paprikom. Od vode, kvasca, malo soli i ulja zamesite testo i ostavite da odstoji deset minuta. Podelite ga na tri dela, svaki premažite uljem, pospite sa 50 g seckanih oraha, premesite i tako uradite još dva puta. Razvijte kore oklagijom, prvu stavite u tepsiju, poprskajte uljem, te rasporedite polovinu pripremljenog nadeva. Zatim stavite drugu koru, nanesite nadev, tepokrijte pitu trećom korom. Poprskajte uljem i ostatkom oraha i pecite na 200 stepeni.
Izvor: Blic-Žena