- ZA KORE: 150 g brašna, 200 g margarina, 150 g seckanih oraha, 100g šećera
- ZA FIL: 450 g zelenih neoljuštenih jabuka isečenih na kocke, 150 g smeđeg šećera, kesica cimeta
- ZA PRELIV: 200 g šećera, 100 ml vode, biljna pavlaka, 100 ml viskija ili vinjaka
PRIPREMA
Od brašna, margarina, seckanih oraha i šećera umesite rastresito testo, pa njime obložite kalupe za projice. Seckane jabuke izmešajte sa smeđim šećerom i cimetom i time punite korpice u kalupu. Odozgo pokrijte kupasto oblikovaanim ostatkom testa. Pecite 15 minuta na 210 stepeni. Ukuvajte šećer, vodu i biljnu pavlaku, sipajte viski ili vinjak i prelijte pečene mafine. Pre služenja možete da ih pospete orasima.
Izvor: Blic-Žena