POTREBNO JE
1,5 kg bundeve, 2 krompira, glavica luka, 1,5 l supe, 2 kašičice đumbira rendanog, 1/2 kašičice karija, 2 kašičice peršuna sušenog ili svežeg, 1 1/2 kašike ulja, 0,5 l vode
PRIPREMA
Bundevu i krompir očistite i iskeckajte na kockice. Glavicu luka iseckajte na kockice i prodinstajte na ulju. Dodajte 1/2 litre supe, pričekajte da malo prokuva i dodajte naseckanu bundevu i krompir, i prelijte preostalom supom. Dodajte vodu prema potrebi tako da je nivo tečnosti u istoj visini sa sastojcima. Ostavite da se kuva na srednje jakoj vatri dok bundeva i krompir ne omekšaju. Kad omekša, skinite sa vatre i izpasirajte. Ubacite đumbir. Vratite na vatru, dodajte kari i peršun, promešajte i pustite da još jednom kratko prokuva. Ako vam se čini pregusto dodajte malo vode.
Izvor: Blic-Žena