Pasulj je čudo od hrane. On snižava holesterol, reguliše šećer u krvi i proizvodnju insulina, dobar je za zdravlje probavnog trakta i štiti od raka. Ako ste mislili da vlakna, proteine i antioksidante možete naći samo u integralnim žitaricama, mesu, odnosno voću, razmislite još jednom. Pasulj nudi sve troje u jednom paketu. Ovo su dovoljni razlozi da danas na trpezu iznesete neko jelo od pasulja. Mi vam dajemo tri predloga.
JAGNJETINA NA AUSTRALIJSKI NAČIN

PRIPREMA
Propržite jagnjetinu na malo maslinovog ulja dok ne dobije lepu boju. U sredinu velike, duboke tepsije složite jagnjetinu, a oko nje naseckano korenasto povrće. Završite s paradajzom i pasuljem, pobiberite ili pospite čilijem. Nakon toga dodajte vino, koje ste prethodno zagrejali i pomešali sa suvim začinom, origanom i mlevenom paprikom. Po potrebi dodajte malo vode tako da tečnost bude do polovine tepsije. Sve pospite ruzmarinom i listićima kadulje. Meso s povrćem prekrijte aluminijskom folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C najmanje 2 sata.
Izvor: Blic-Žena










