Friday, November 22, 2024
HomeGreenProbajte nova jela sa pasuljom (1)

Probajte nova jela sa pasuljom (1)

Pasulj je čudo od hrane. On snižava holesterol, reguliše šećer u krvi i proizvodnju insulina, dobar je za zdravlje probavnog trakta i štiti od raka. Ako ste mislili da vlakna, proteine i antioksidante možete naći samo u integralnim žitaricama, mesu, odnosno voću, razmislite još jednom. Pasulj nudi sve troje u jednom paketu. Ovo su dovoljni razlozi da danas na trpezu iznesete neko jelo od pasulja. Mi vam dajemo tri predloga.
JAGNJETINA NA AUSTRALIJSKI NAČIN
POTREBNO JE: jagnjeći but (oko 2 kg), glavica crnog luka, 2 veća krompira, 2 šargarepe, 2 stabljike celera, 4-6 čena belog luka, 400 g pelata, 400 g belog pasulja (kuvanog), šolja suvog belog vina, kašika suvog origana, kašika slatke mlevene paprike, malo vode
PRIPREMA
Propržite jagnjetinu na malo maslinovog ulja dok ne dobije lepu boju. U sredinu velike, duboke tepsije složite jagnjetinu, a oko nje naseckano korenasto povrće. Završite s paradajzom i pasuljem, pobiberite ili pospite čilijem. Nakon toga dodajte vino, koje ste prethodno zagrejali i pomešali sa suvim začinom, origanom i mlevenom paprikom. Po potrebi dodajte malo vode tako da tečnost bude do polovine tepsije. Sve pospite ruzmarinom i listićima kadulje. Meso s povrćem prekrijte aluminijskom folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C najmanje 2 sata.
 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Dešavanja