Friday, November 22, 2024
HomeGreenProbajte nova jela sa pasuljom (2)

Probajte nova jela sa pasuljom (2)

Pasulj je čudo od hrane. On snižava holesterol, reguliše šećer u krvi i proizvodnju insulina, dobar je za zdravlje probavnog trakta i štiti od raka. Ako ste mislili da vlakna, proteine i antioksidante možete naći samo u integralnim žitaricama, mesu, odnosno voću, razmislite još jednom. Pasulj nudi sve troje u jednom paketu. Ovo su dovoljni razlozi da danas na trpezu iznesete neko jelo od pasulja. Mi vam dajemo tri predloga.
VARIVO OD KISELOG KUPUSA
POTREBNO JE: 1 kg naseckanog kiselog kupusa, 100 g crnog luka, 50 g suve slanine, 4 kašike ulja, 400 g svinjetine od buta 300 g smeđeg pasulja, kašičica kima, 2 kašičice crvene paprike u prahu, ½ kašičice majorana, 1 feferona, 2 čena belog luka, kašika naseckanog peršuna, kašika suvog začina, 2 kašičice gustina
PRIPREMA
Na zagrejanom ulju propržite luk nasečen na ploške, a zatim slaninu i svinjetinu isečene na kocke. Nastavite da pržite oko 5 minuta uz stalno mešanje, a zatim posudu sklonite s vatre. Dodajte papriku u prahu, kiseli kupus, suvi začin i sve dobro izmešajte. Zalijte s dovoljno vode da prekrije sadržaj u loncu i nastavite da kuvate na laganoj vatri oko sat vremena. Tokom kuvanja dodajte majoran, kim, gnječeni beli luk, naseckanu feferonu i peršun. Pred kraj dodajte kuvani pasulj i gustin, koji ste prethodno razmutili u malo vode. Kratko prokuvajte i po potrebi dodajte malo vode. Varivo od kiselog kupusa poslužite uz restovani ili kuvani krompir.
 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Dešavanja