Pasulj je čudo od hrane. On snižava holesterol, reguliše šećer u krvi i proizvodnju insulina, dobar je za zdravlje probavnog trakta i štiti od raka. Ako ste mislili da vlakna, proteine i antioksidante možete naći samo u integralnim žitaricama, mesu, odnosno voću, razmislite još jednom. Pasulj nudi sve troje u jednom paketu. Ovo su dovoljni razlozi da danas na trpezu iznesete neko jelo od pasulja. Mi vam dajemo tri predloga.
VARIVO OD KISELOG KUPUSA

PRIPREMA
Na zagrejanom ulju propržite luk nasečen na ploške, a zatim slaninu i svinjetinu isečene na kocke. Nastavite da pržite oko 5 minuta uz stalno mešanje, a zatim posudu sklonite s vatre. Dodajte papriku u prahu, kiseli kupus, suvi začin i sve dobro izmešajte. Zalijte s dovoljno vode da prekrije sadržaj u loncu i nastavite da kuvate na laganoj vatri oko sat vremena. Tokom kuvanja dodajte majoran, kim, gnječeni beli luk, naseckanu feferonu i peršun. Pred kraj dodajte kuvani pasulj i gustin, koji ste prethodno razmutili u malo vode. Kratko prokuvajte i po potrebi dodajte malo vode. Varivo od kiselog kupusa poslužite uz restovani ili kuvani krompir.
Izvor: Blic-Žena










