Pasulj je čudo od hrane. On snižava holesterol, reguliše šećer u krvi i proizvodnju insulina, dobar je za zdravlje probavnog trakta i štiti od raka. Ako ste mislili da vlakna, proteine i antioksidante možete naći samo u integralnim žitaricama, mesu, odnosno voću, razmislite još jednom. Pasulj nudi sve troje u jednom paketu. Ovo su dovoljni razlozi da danas na trpezu iznesete neko jelo od pasulja. Mi vam dajemo tri predloga.
SALATA SA TUNJEVINOM
POTREBNO JE: 300 g crvenog pasulja, 300 g kukuruza šećerca, 250 g crvene paprike, 120 g kuvane šargarepe naseckane na kockice, 100 g oceđenih tuna fileta, 1-2 čili papričice, ½ kašičice soli, ½ kašičice bibera
PRIPREMA
Sve sastojke stavite u činiju, promešajte, začinite po ukusu i dobro ohladite. Salatu ostavite da malo odstoji u frižideru da se svi ukusi dobro prožmu. Poslužite ohlađeno i, po želji, posuto naseckanim bosiljkom.
Izvor: Blic-Žena