POTREBNO JE
1 kg krupnijeg krompira, 300 g pilećeg filea, rendani sir po želji, veća glavica crnog luka, ulje, so, biber, suvi biljni začin, tucana paprika
ZA BEŠAMEL SOS: 100 g putera, 3 kašike brašna, 500 ml mleka
PRIPREMA
Krompir isecite na kolutove, pa ga pržite u dosta ulja sve dok ne omekša. Jednu polovinu krompira poređajte na pleh, a drugu ostavite sa strane. Meso isecite na kocke, propržite ga, dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte nekoliko minuta, pa začinite solju, biberom, suvim biljnim začinom i paprikom. Stavite po kašiku fila na svaki kolut krompira, preklopite kolutom koji ste ostavili sa strane, pa ponovite postupak dok ne utrošite materijal. Na rastopljenom puteru propržite brašno, nalijte mleko, pa skuvajte bešamel sos. Njime prelijte krompir, preko narendajte kačkavalj, te sve zapecite u rerni na 180 stepeni.
Izvor: Blic-Žena