POTREBNO JE: 2 kg svinjetine od buta, čaša piva, senf, 250 g praške šunke, 250 g kačkavalja, struk svežeg ruzmarina, sušena majčina dušica, sušeni bosiljak, so, biber, ulje
PRIPREMA
Zamolite mesara da vam dobro istanji meso ili to uradite sami sekući meso uzduž, naizmenično s jedne i s druge strane, ali ne do kraja. Tako sečeno meso raširite u pravougaonik i istanjite ga tučkom gde je potrebno. Posolite i pobiberite meso sa svih strana, a unutrašnju stranu, koju ćete nadevati, premažite senfom i pospite bosiljkom. Preko toga stavite red šunke i pospite sitno seckanim svežim ruzmarinom. Odozgo stavite red kačkavalja sečenog na listiće, pa pospite majčinom dušicom. Meso urolajte i vežite koncem. U većem sudu, na ulju, zapecite meso da porumeni sa svih strana, a zatim ga prebacite u blago nauljeni pleh. Prvih dvadesetak minuta meso pecite na 250 stepeni, pa smanjite na 180 i tako pecite do kraja pečenja. Meso povremeno nalivajte pivom.
Izvor: Blic-Žena