Ako su vam dosadile klasične slane palačinke, punjene šunkom, kačkavaljem ili mlevenim mesom, vreme je da isprobate nešto nesvakidašnje. Nudimo vam tri potpuno nova recepta za palačinke s najukusnijim nadevima.
PAPRENE ROLNICE
POTREBNO JE
ZA SMESU: 3 jaja, malo soli, 10 kašika brašna, 1 dl mleka, 2 dl piva, 2 kašike ulja, na vrh noža praška za pecivo, kašika aleve paprike, ulje za prženje
ZA FIL: 300 g feta sira, kašičica maslinovog ulja, kašičica sušenog bosiljka, 2 manje tikvice, 200 g kisele pavlake, seckani peršun, malo bibera
PRIPREMA
Umutite testo od svih sastojaka, ostavite da odstoji pola sata i ispecite palačinke. Tikvice oljuštite, isecite na sitne kockice, posolite ih i ostavite da malo odstoje. Sir takođe isecite na kockice, prelijte maslinovim uljem i začinite bosiljkom. Tikvice ocedite, pomešajte s pavlakom i sve sjedinite s fetom. Dodajte peršun i biber, promešajte masu i punite palačinke.
Izvor: Blic-Žena