Ako su vam dosadile klasične slane palačinke, punjene šunkom, kačkavaljem ili mlevenim mesom, vreme je da isprobate nešto nesvakidašnje. Nudimo vam tri potpuno nova recepta za palačinke s najukusnijim nadevima.
BLINI SA SATARAŠOM
POTREBNO JE
ZA TESTO: 10 g kvasca, 300 g brašna, 0,5 l mleka, kašičica šećera, 1/2 kašičice soli, 1 jaje
ZA SATARAŠ: 500 g paprike, 500 g paradajza, veća glavica luka, 5 kašika ulja, kašičica šećera, so, biber, kašika suvog biljnog začina
PRIPREMA
Stavite kvasac u šolju mlakog zašećerenog mleka, ostavite da nadođe, pa zamesite ređe testo. Ostavite da naraste, ponovo promešajte i pustite da se još jednom podigne. U podmazanom tiganju razlijte malo deblju palačinku, poklopite i tako ispecite. Papriku očistite i isecite na rezance, a luk na listiće. Paradajz oljuštite, odstranite semenke i iseckajte na kockice. Na zagrejanom ulju propržite luk, dodajte šećer, a posle par minuta i papriku. Kad paprika malo omekša, umešajte paradajz i biljni začin, pa nastavite da dinstate sve dok sva tečnost ne ispari. Na kraju sataraš dosolite i pobiberite. Sipajte na ispečene bline, preklopite i služite.
Izvor: Blic-Žena