Friday, November 22, 2024
HomeGreenSlane palačinke na tri načina (3)

Slane palačinke na tri načina (3)

Ako su vam dosadile klasične slane palačinke, punjene šunkom, kačkavaljem ili mlevenim mesom, vreme je da isprobate nešto nesvakidašnje. Nudimo vam tri potpuno nova recepta za palačinke s najukusnijim nadevima.
BLINI SA SATARAŠOM
POTREBNO JE
ZA TESTO: 10 g kvasca, 300 g brašna, 0,5 l mleka, kašičica šećera, 1/2 kašičice soli, 1 jaje
ZA SATARAŠ: 500 g paprike, 500 g paradajza, veća glavica luka, 5 kašika ulja, kašičica šećera, so, biber, kašika suvog biljnog začina
PRIPREMA
Stavite kvasac u šolju mlakog zašećerenog mleka, ostavite da nadođe, pa zamesite ređe testo. Ostavite da naraste, ponovo promešajte i pustite da se još jednom podigne. U podmazanom tiganju razlijte malo deblju palačinku, poklopite i tako ispecite. Papriku očistite i isecite na rezance, a luk na listiće. Paradajz oljuštite, odstranite semenke i iseckajte na kockice. Na zagrejanom ulju propržite luk, dodajte šećer, a posle par minuta i papriku. Kad paprika malo omekša, umešajte paradajz i biljni začin, pa nastavite da dinstate sve dok sva tečnost ne ispari. Na kraju sataraš dosolite i pobiberite. Sipajte na ispečene bline, preklopite i služite.
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Dešavanja