Bez mnogo truda, a uz naše savete i recepte, napravićete savršeno ukusno, ali i estetski zanimljivo slano posluženje. Tri recepta koja smo izdvojili samo su osnova, a vi po sopstvenom ukusu možete dodati sastojke koje volite. Iznenadni gosti će biti oduševljejni, kao i ukućani.
MAFINI SA KOZJIM SIROM I BUNDEVOM
POTREBNO JE: 2 jaja, 6 kašika belog brašna, 3 kašike heljdinog brašna, 3 kašike integralnog pšeničnog brašna, 2 manje šoljice za kafu ulja, malo soli, 1 kesica praška za pecivo, 100 ml mineralne, gazirane vode, 1 kriška kozjeg sira, parče očišćene bundeve ( cca 150 gr ), izrendane na krupnije rende, 2 šake očišćenih suncokretovih semenki
PRIPREMA
Umutiti jaja sa malo soli, dodati sir, narendanu bundevu, ulje, umešati brašno sa praškom. Sipati mineralnu vodu i masu ostaviti da odstoji. Za to vreme zagrejati rernu na 250 °C. Sipati testo u podmazanu modlu za mafine. Po testu posuti semenke suncokreta. Peći desetak minuta na ovoj temperaturi, pa onda smanjiti na 150 °C i peći još 10 min.
Izvor: Blic-Žena