POTREBNO JE: 4 veće tikvice, 1 vekna hleba, 8 dl mleka, 700 g juneće džigerice, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 6 jaja, ulje, so, biber, 1 veza peršuna, suvi biljni začin
PRIPREMA
Tikvice oljuštite, narendajte ih krupno, pa posolite i ostavite da puste vodu. Džigericu sameljite s belim i crnim lukom, ili sve iseckajte na što sitnije kocke. Izvadite sredinu hleba, potopite u mleko i začinite suvim biljnim začinom i biberom. Masi od hleba dodajte džigericu i luk, tri jaja, seckani peršun i sve dobro promešajte. U podmazanu posudu stavite polovinu oceđenih tikvica, preko njih rasporedite masu od hleba i džigerice, pa sve pokrijte drugim slojem rendanih tikvica. Umutite preostala jaja, prelijte musaku i pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Izvor: Blic-Žena