POTREBNO JE
3 pomorandže, 280 g brašna, 150 g šećera, 1 prašak za pecivo, 1/2 kašičice soli, 60 g maslaca, 1 jaje, 50 g kandirane kore pomorandže
ZA PRELIV: 200 ml oranž đusa, 200 g prah šećera, kesica šlaga
PRIPREMA
Pomorandže dobro operite, osušite ih pa izrendajte koricu. Iscedite sok, a pulpu kašičicom izdubite i izmiksajte. Potrebno vam je 180 ml soka, pa, ako nema dovoljno dodajte malo soka od limuna ili obične vode. U posudu sipajte brašno, šećer, prašak za pecivo, so i koricu pomorandže. Dodajte na kockice isečen hladan maslac, pa ga rukama utrljajte u brašno tako da dobijete sipkavo testo. Dodajte jaje i sok od pomorandže, umešajte usitnjene kandirane korice i kašicu, pa sve dobro promešajte. Testo sipajte u pleh obložen papirom i pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se dobro ohladi, a đus i šećer dobro umutite pa prelijte kolač. Služite sa umućenim šlagom.
Izvor: Blic