Pavlaka svakom jelu daje poseban ukus. Ako od nje napravite sos za testeninu, uživaćete svim čulima.
BELE ŠPAGETE
POTREBNO JE: 1 pakovanje špageta, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 100 g dimljene suve slanine, 150 g šunke, 0,5 l pavlake za kuvanje, 2 pakovanja tost sira, malo maslinovog ulja, suvi biljni začin, origano, mirođija, ruzmarin, bosiljak
PRIPREMA
Na tihoj vatri, na malo maslinovog ulja propržite sitno seckanu slaninu i usitnjeni crni luk. Pržite dok luk ne postane staklast, a onda dodajte seckani beli luk, šunku isečenu na kockice, kašičicu biljnog začina i pojačajte vatru. Posle minut–dva dodajte pavlaku za kuvanje i začinite origanom, mirođijom, ruzmarinom i bosiljkom. Kad provri, dodajite jedan po jedan listić tost sira. Kada se jedan list otopi, dodajte sledeći i neprekidno mešajte. Prelijte skuvane i oceđene špagete i sve dobro promešajte.
Izvor: Blic-Žena