Ako na trpezu iznesete bilo koje jelo kombinovano sa fetom, budite sigurni da je to pun pogodak. Probajte naše recepte i uživajte u bogatstvu ukusa.
MUSAKA SA TESTENINOM
- POTREBNO JE: 250 g makarona, 500g mlevene junetine, 80g feta sira, 3 belanceta, 2-3 kašike maslinovog ulja, 0,5 dl maslinovog ulja, glavica crnog luka, šargarepa, kašika peršunovog lista, 2,5 dl soka od paradajza, so, biber, origano
- za bešamel sos: 1 dl ulja, 4 kašike brašna, 7 dl mleka, so, muškatni oraščić, 3 žumanceta, 80 g kačkavalja.
PRIPREMA
Kuvane i oceđene makarone pomešati sa razdobljenim feta sirom, snegom od ulupanih belanaca i
maslinovim uljem. U šerpi zagrejati maslinovo ulje i propržiti sitno seckan crni luk. Dodati mleveno meso, iseckanu šargarepu i sitno seckan peršunov list, sok od paradajza i začine. Prodinstati pa ravnomerno preliti preko rezanaca i sira. U drugoj šerpi na zagrejanom ulju kratko propržiti brašno pa uz stalno mešanje kuvati desetak munuta na laganoj vatri. Zatim skloniti šerpu sa vatre i u sos umešati razmućena žumanca. Pripremljen bešamel sos preliti preko mlevenog mesa, posuti nastruganim kačkavaljem i u rerni zagrejanoj na 220 stepeni peći 25 minuta.
Izvor: Blic-Žena