I najjednostavnije jelo možete da pretvorite u neodoljivi specijalitet. Za takva kulinarska zadovoljstva potrebno je malo mašte i pavlaka za kuvanje.
MIRIŠLJAVE PROLEĆNE ROLNICE
POTREBNO JE
- ZA KNEDLE: 125 g griza, 60 g putera, 1 jaje, 1 žumance, 50 ml pavlake za kuvanje, majčina dušica, so
- ZA ROLNICE: 2 pileća filea, manja glavica crnog luka, 2 čena belog luka, veza peršuna, 3 kašike prezli, 200 g šampinjona, malo putera, 500 ml pavlake za kuvanje, so, biber, ulje, suvi biljni začin
PRIPREMA
Dobro usitnite crni i beli luk, peršun i polovinu šampinjona, pa dodajte prezle i oko 100 ml pavlake. Sve dobro sjedinite, začinite po ukusu i tom smesom napunite piletinu. Ispržite meso na zagrejanom ulju. Prethodno pripremite smesu za knedle od navedenih sastojaka i u kipućoj vodi skuvajte veće knedle. Zagrejte pavlaku za kuvanje zajedno sa listićima šampinjona, začinite je suvim biljnim začinom i biberom. Na tanjir sipajte pavlaku, preko stavite oceđene knedle, a odozgo poprečno isečeno meso.
Izvor: Blic-Žena