Beli luk je svojevrsni antioksidant, koji ako se konzumira na prazan želudac povećava svoju efikasnost. Pogledajte šta on sve leči…
Naučnici su potvrdili da konzumiranje belog luka na prazan želudac povećava njegovu efikasnost u smislu prirodnog antibiotika, jer su bakterije otkrivene i ne mogu da se odbrane od strašnog belog luka.
Beli luk sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, bogat je vitaminima i mineralima kao što su adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, gvožđe, enzimi, eterična ulja, jod, kalijun, kalcijum, selen, sumpor i fosfor.
Redovnim konzumiranjem belog luka dolazi do prokrvljenosti i olakšavanja protoka krvi, snižava se povišeni krvni pritisak i masnoće u krvi, kao i bolesti srca, a pored toga odličan je antioksidans.
LEČI BRADAVICE
Ako na telu imate bradavicu ili sličnu izraslinu, stavite na to mesto prerezani komadić belog luka i zatvorite to mesto flasterom.
Ostavite preko noći i ponavljajte nekoliko dana dok bradavica cela ne otpadne.
UBLAŽAVA BOL U UHU
Ako vas boli uvo, prokuvajte dva češnja belog luka, pa nekoliko kapi nakapajte u uho.
UBLAŽAVA REUMATSKE BOLOVE
Kod reumatskih bolova natrljajte prerezani režanj belog luka na bolno mesto, bol će popustiti.
LEČI NESANICU
Patite li od nesanice, uveče jedite salatu sa belim češnjakom.
OPUŠTA MIŠIĆE
Ako vas bole mišići, jedite beli luk jer ih opušta.
Naravno, ovo su sve saveti koje ne treba da koristite a da se pri tome ne posavetujete sa lekarom.