Friday, November 22, 2024
HomeGreenZašto treba izbegavati majonez

Zašto treba izbegavati majonez


Ako uživate u ukusu majoneza, krajnje je vreme da otkrijete zašto bi trebalo da ga konačno izbacite is ishrane.
Kada je u pitanju majonez, ne postoji zlatna sredina. Ili ga smatraju nektarom bogova ili onim što zaista on i jeste: mastan sos koji se dodaje u razna jela, piše Stvar ukusa.
Baš zato predstavljamo činjenice koje govore da majonez nije baš tako dobar izbor namirnice:
NJEGOVA TEKSTURA JE ŽELATINASTA
Zahvatite kašiku majoneza iz tegle i obratite pažnju kako on zaista izgleda: Želatinaste je teksture i nije u potpunosti kremast.
OTUPLJUJE DRUGE UKUSE
U slučaju da ste preterali u čili začinu, majonez može da smanji ljutinu. Ipak, oni koji ne vole majonez, smatraju da majonez ne daje nikakav specifičan ukus.
KORISTI SE KAO VEZIVO
Složićete se da je majonez savršena osnova za paste, jaja i tuna salate. Ipak, on se koristi kao osnova za spremanje hrane zato što pomaže da se sastojci drže zajedno, što olakšava spremanje i pripremu jela. Ali, da li nam je zaista neophodan? Definitvno ne. Grčki jogurt može pružiti istu kremastu strukturu, sa dodatkom proteina
NE SADRŽI MNOGO HRANLJIVIH MATERIJA
Majonez je odličan izvor zdravih masti, posebno Omega 3 masnih kiselina, ali on ne sadrži vlakna, proteine ili neke druge materije. To govori da majonez nije preterano zdrava namirnica.
ZADRŽAVANJE UKUSA
Majonez se zadržava u ustima veoma dugo nakon poslednjeg zalogaja, što kod nekih ljudi može izazvati loš zadah.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Dešavanja