Ženstvenost je stanje svesti izazvano uverenjem da izgledate i osećate se odlično i najčešće je rezultat uobičajenih rituala nege.  Bez obizira na način koji izaberete da razmazite svoje telo, jedno je sigurno – uklanjanje neželjenih dlačica jedan je od koraka u ritualu lepote svake žene.
Kako bi bolje razumeo potrebe i zahteve žena u vezi sa metodama uklanjanja neželjenih dlačica, Gillette Venus, prvi brijač specijalno dizajniran za žene, pozvao je žene, putem Facebook kviza*, da pričaju otvoreno o uklanjanju dlačica, ženstvenosti i ličnom stilu.
Upitane šta je to što ih čini ženstvenima,  49% učesnica odgovorilo je da nošenje određene odevne kombinacije kod njih izaziva osećaj ženstvenosti, a 51% njih ovo stanje svesti povezuje sa vremenom koje provedu sa prijateljima osećajući se dobro u sopstvenoj koži.
Na pitanje “Koji je vaš svakodnevni ritual lepote?”, 48% žena otkrilo je da veliku pažnju posvećuje licu, kosi i negi kože, ne zaboravljajući na hidrataciju – 72% odgovorilo je da je baš to njihova tajna lepote. Sport je takođe jedan od dnevnih rituala, 56% se priprema za leto baveći se sportom i tonirajući svoje telo.
Brijač specijalno dizajniran za žene, sa više oštrica za temeljnije brijanje i duži osećaj prijatno glatke kože odabralo je 60% ispitanica.
Više oštrica, zaštitni jastučići i pokretne glave su karakteristike koje 72% žena uzima u razmatranje kada se odlučuje za brijač za jednostavno, čisto i lako iskustvo brijanja. Gillete Venus brijač ispunjava sve ove kriterijume, pružajući ženama mogućnost da uživaju u glatkim nogama u samo jednom potezu.
I zbog toga što glatke noge moraju da budu pokazane, Gillete Venus je pitao žene kako ističu svoje noge u prvi plan – 33% njih bira svilene, lepršave haljine.
Gillette Venus je prvi Gillette brijač, specijalno dizajniran za žene, koji pomaže ženama da imaju mekanu kožu i glatke noge u samo jednom potezu, naglašavajući samopouzdanje i osećaj ženstvenosti. Svaka žena može da ima glatku kožu sa Gillete Venus brijačem u samo jednom potezu.