U hladnijim mesecima vaša koža zahteva mnogo više pažnje. Zato je pravo vreme da prestanete da je tretirate na sledeći način…
SUVA KOŽA
Dok se leti preporučuje da hidratantnu kremu koristite u malim količinama zbog velike vlažnosti, zimi se preporučuje skroz suprotno. Usled niske vlažnosti i sterilnih kancelarija u kojima vazduh ume da presuši, vaša koža se bori za vlažnost,a ukoliko je ne negujete pravilno, koža će vam postati suva.
“Pogotovo u teškim, hladnim i vetrovitim danima, u vašoj radnoj tašni čuvajte velike količine tonera i kreme”, kaže kreativni dikrent Ljjd Hjuz.
LETNJA FRIZURA UZ HLADNIJU ODEĆU
“Morate da oslobodite kosu teških stilova frizure,koji uključuju gelove za kosu”,kaže Hughes. Odlučite se za oblik frizure koji neće zahtevati mnogo pažnje,a koji će moći da izdrži kišu i sneg.
Morate da kombinujete različite preparate za oblikovanje kose,jer će se teški voskovi i gelovi na kiši pretvoriti u masnoću, a vaša koža će izgledati neuredno i nestilizovano. Umesto teških proizvoda, izaberite malo lakše i praktične preparate, koji će dati vašoj kosi volumen.
NE NOSITE RUKAVICE
Hladan i suv vazduh, kao i vetar isušuju kožu, pa je osim vašem licu, poseban tretman potreban i rukama. Rukavice će pomoći da zaštitite kožu od hladnoće, ali i pored toga, morate svakodnevno da nanosite kremu za ruke kako biste adekvatno hidrirali kožu.
PROBLEM SA MASNOM KOŽOM
“Muškarci imaju više aktivnih lojnih žlezda, a sedenje u toplim zatvorenim prostorijama tokom zimskog perioda povećava taj problem”, kaže Hughes.
Dakle, ukoliko imate problem sa masnom kožom, koristite toner nakon brijanja.
“On će zategnuti vašu kožu i napraviti balans između masne i suve kože, ostavljajući zaštitni sloj na koži koji će je zaštiti od hladnoće,ali i usporiti starenje.