Muku mučite da zakamuflirate problematične viškove na svom telu? Naučite da se borite sa problematičnim tačkama. Probajte neke trikove sa odećom i asesoarom kako biste pametno prikrili ono čime se baš i ne ponosite.


OPUŠTEN STOMAK

  • Ako mislite da vam je stomak jedan od problematičnih delova tela nosite haljine sa visokim strukom. Druga mogućnost je da ne stežete kaiš oko struka, da kombinujete duge ogrlice i marame oko vrata ležerno vezane u trougao. Ne uvlačite majice u donji deo odeće. Birajte velike torbe koje ćete nositi na podlaktici ili manje torbe ukrštene preko ramena tako da vam sakriju stomak.

OPUŠTENE RUKE

  • Tamnije boje su dobar način da prikrijete disproporcije na vašem telu. Ako imate šire bokove ili struk u odnosu na ostatak tela, izbegavajte kaiševe. Za opuštene nadlaktice, izbegavajte debele bretele, dugačke rukavice i pufnaste rukave. Naboran i ukrašen dekolte ili interesantna ogrlica usmeriće pažnju baš tamo gde treba.

ŠIROKO ČELO

  • Ako imate široko čelo, onda će vam šeširi, kape i trake pomoći da to prikrijete. Odvucite pažnju sa čela tako što ćete nositi šiške ili razdeljak sa strane.

MESNATI BOKOVI

  • Nikada nemojte da nosite kaiš na farmerkama. Farmerke s visokim strukom i haljine A kroja pomoći će da se jastučići sakriju. Takođe, probajte sa letnjim haljinama koje se šire od struka na dole.

KRATAK VRAT

  • Nosite duge minđuše kako biste uokvirili lice i stvorili iluziju dužeg vrata. Dok V i U izrezi vizuelno produžavaju vrat, nežne dugačke ogrlice sa velikim priveskom će učiniti da izgledate smelo. Nosite maramu ili šal oko vrata tako da krajeve pustite da slobodno padaju.

PODBRADAK

  • Izbegavajte ogrlice uz vrat i umesto njih nosite duže komade nakita. Dekolte ili izrez gornjeg dela odeće trebalo bi da je veći ili duži, kako bi linija brade bila bolje definisana.

MALE GRUDI

  • Nosite odeću koja je naborana i bogatija u predelu grudi, jer će vam to dati puniji i obliji izgled. Probajte i sa rolkama, kako biste naglasili grudi. Kragne i ogrlice nosite bliže vratu, kako bi efekat većih grudi bio potpun.

 
Izvor: Blic-Žena