Botoks možda može da otkloni godine sa vašeg lica, ali pre nego što se odlučite da ubrizgate ovaj eliksir mladosti, pobrinite se da o njemu znate što više . Do željenih rezulata se ne stiže preko noći
BOTOKS MOŽDA NEĆE IMATI EFEKAT KOJI ŽELITE

  • Mnogo ljudi meša efekte botoksa sa drugim inekcijama u službi lepote. Botoks ne otklanja bore na koži, on samo slabi mišiće na 3-4 meseca i čini kontrakcije mišića, od kojih bore nastaju, težim. Zato znajte da botoks neće obrisati linije na licu, za to se koriste drugi tretmani.

POSTOJI CRNO TRŽIŠTE

  • Kada naiđete na tretman koji je suviše jeftin da bi zvučao legitimno, dobro ispitajte poreklo supstance koju vam ubrizgavaju u telo. Ukoliko vam se učini da je botoks koji treba da primite suviše jeftin, znajte da postoji crno tržište na kome je botoksu koji se prodaje istekao rok, ili je vrlo blizu isticanja roka.

MOŽETE IMATI ALERGIJSKU REAKCIJU

  • Postoji šansa da botoks izazove alergijsku reakciju, koja uključuje svrab, ospip, otok, simptome slične astmi ili nesvesticu. Ukoliko primetite da posle procedure imate bilo koji od ovih simptoma, odmah pozovite doktora.

PRETERIVANJE ĆE NANETI VIŠE ŠTETE NEGO KORISTI

  • Padanje obrve može se desiti i u rukama najboljih stručnjaka, jer je ono posledica prevelike količine botoksa ubrizgane na jedno mesto. Preterana upotreba botoksa može dovesti do toga da mišići postanu toliko slabi da ne mogu da drže meso. Posledica ovoga je neprirodan izgled, a takođe može biti i vrlo bolno. Preterivanje sa botoksom može učiniti da vam jedna strana lica padne ili još gore, može vas onesposobiti za gutanje.

AKO STE OTVORENI MOŽETE IZBEĆI KATASTROFU

  • Iako mislite da zaista želite botoks i da ste spremni na sve potencijalne male rizike, apsolutno morate, kao pri svakom drugom zahvatu, izneti doktoru kompletnu medicinsku istoriju. Ukoliko imate bilo kakva neurološka ili mišićna oštećenja, pijete neku terapiju, imate sistemsku bolest, imate genetske predispozicije za nešto od ovoga, ili vam sledi neka operacija, to su stvari koje apsolutno ne smete da previdite u razgovoru sa doktorom koji se sprema da vam ubrizga botoks.

REZULTATI NISU TRENUTNI

  • Da bi se rezultati videli u potpunosti, trebaće od tri do sedam dana, a efekat botoksa trajaće do četiri meseca. Brzina reakcije i snaga efekata zavisi od toga koliko su vam bore duboke, pa ako počnete sa tretmanima kad one tek počnu da se oformljuju, možete ih sprečiti da se dalje šire, ali efekti na već postojeće duboke bore su sporiji i ne tako efikasni.

BOTOKS NIJE BEZBOLAN

  • Iako tretmani botoksom za većinu pacijenata nisu preterano bolni, s obzirom da su u celu priču uključene igle, ne možete očekivati da ne osetite baš ništa.

ASPIRIN I RIBLJE ULJE SE NE MEŠAJU SA BOTOKSOM

  • Svi ozbiljni doktori govore svojim pacijentima da nedelju dana pre procedure prekinu da koriste sve proizvode na bazi aspirina, zato što oni razređuju krv, pa reakcija tokom procedure može biti burnija. I riblje ulje ima sličan efekat pa i njega treba izbegavati nedelju dana pre procedure.

NE FENIRAJTE KOSU NAKON PROCEDURE

  • Dva dana posle operacije uopšte ne bi trebalo da savijate glavu, pa tako treba otkazati časove joge, izbeći bilo kakvo saginjanje, sušenje kose… drugim rečima tokom prva dva dana nakon procedure, glava stalno mora da vam bude u uspravnom položaju.

 
Izvor: Blic-Žena