Wednesday, April 17, 2024
HomeGreen10 načina da se izborite sa osećajem da ste debeli

10 načina da se izborite sa osećajem da ste debeli

Znate vać kako to ide: ujutro se probudite, pogledate se u ogledalo – a tamo stomačić. Osećate se predebelo, i radije biste ostali kod kuće, uz televizor i grickalice, nego da se suočite sa svim tim ljudima i ogledalima.
Istraživači sa Univerzitetskog koledža u Londonu su još pre izvesnog vremena ustanovili da je osećaj da li smo debeli ili mršavi pre svega iluizija, koja nastaje u našem zadnjem parietalnom korteksu – oblasti mozga koja integriše senzorne informacije iz različtih delova tela. Ali ne brinite, znamo kako vam je.
A evo i nekoliko saveta kako da ovaj neprijatan osećaj najbrže prevaziđete i da ne dopustite da vam naruši samopouzdanje.
NOSITE CRVENO
Nije bitno da li se radi o karminu, laku za nokte ili komadu garderobe: u ovoj boji postoji nešto što čini da se odmah osećate hrabrije i što uliva poštovanje. Ako nosite bogatu, intenzivnu boju kao što je crvena to pokazuje da ste osoba spremna da se upusti u rizik. I muškarci vole dame u crvenom i utvrđeno je da ova boja povećava verovatnoću da vas pozovu na sastanak, a poznato je kako malo pažnje ume da nam podigne samopouzdanje.
STAVITE POJAS
Mada je to verovatno poslednja stvar koju želita kada se osećate “debelo i bezoblično”, on će vas podsetiti da vaše telo zapravo ima oblik. Nošenje pojasa je jednostavan i konkretan način da sebe fizički definišete i da naglasite granice svoga tela.
ISTAKNITE DETALJE
Lepi i upadljivi detalji – od odličnih cipela pa do omiljenih naušnica, ili elegantne torbice, pomoći će vam da odvratite pažnju od figure i da istaknete one delove tela koji vam se dopadaju. U ovu svrhu može da posluži čak i dobar sjaj za usne, koji reflektuje svetlost i čini da vam usta deluju punije.
ODABERITE ODEĆU KOJA PRATI LINIJU TELA
Vrećasta odeća čini da izgledate deblje, tako da sebi nećete učiniti uslugu ako obučete omiljenu iznošenu trenerku. Sa druge strane, ukrojena odeća koja vam dobro pristaje, kao što je blejzer, ponekad čini čuda za žensku figuru. Blejzer laska svakoj figuri i dobro stoji svakoj ženi.
OBUCITE CIPELE NA ŠTIKLU
Osećate se nisko i debeljuškasto? izdužite svoje noge parom cipela na štiklu u boji kože. Potrudite se da boja zaista odgovara boji vašeg tena, tako da cipele deluju kao produžetak nogu. I odaberite potpetice od najmanje 5cm.
SREDITE KOSU
Lepa kosa zaista uvek omogućava da se bolje osećate. Mnogi frizerski saloni vam je po vrlo povoljnoj ceni mogu isfenirati tako da dobije veći volumen i da učini da vam lice deluje duže i uže. Ili probajte sami sledeći trik: stavite kažiprst na sam vrh glave, odmerite dužinu malog prsta, i na ovako odmeren segment nanesite lak za veći volumen, na sam koren kose. Tako obradite celu kosu, sukcesivno sušeći svaki segment, pa zatim kosu nežno raščešljajte, podignite je na temenu, i napravite prefinjenu vazdušastu punđu ili konjski rep sa slobodnim pramenovima, koji će vašem licu dati prefinjen izgled.
KUPITE BOLJI BRUSHALTER
Osamdeset odsto žena nosi progrešan brushalter. Zato vi odaberite pravi! Ključno je da pronađete brushalter koji će vam podići grudi i povećati razmak između njih i struka – zbog čega će vam torzo izgledati duži nego što zapravo jeste.
PIJTE VIŠE VODE
Veoma je moguće da se tako debelo osećate i zbog nadimanja u stomaku. Glavni krivci za to su jaka i masna hrana, veštački zaslađivači i žvaka. Dobra vest: ravan stomak možete da vratite tako što ćete piti više vode i izbegavati hranu koja izaziva nadimanje.
MEDITIRAJTE
Istraživanja pokazuju da skoncentrisana meditacija (i joga!) mogu dovesti do pozitivnih promena raspoloženja, kao i da su osobe koje već dugo meditiraju povećale gustinu sive mase u svom moždanom stablu, što se povezuje sa boljom samokontrolom i regulisanjem emocija.
ODGLUMITE
Ako ušetate u sobu i pritom se osećate sjajno, i svi ostali će misliti da ste zaista sjajni. Drugim rečima, niko ne mora da zna da se osećate debelo. Pored toga, najnovija istraživanja pokazuju i da je ključ za napredovanje na poslu da nastupate samopouzdano – čak i ako nemate baš najbolje kvalifikacije. Konačan zaključak: Nije neophodno da budete najlepši, ili najmršaviji. Ako u prostoriju ulazite kao da je čitav svet vaš, biće vaš.
 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!