Friday, May 24, 2024
HomeRedLepota/Kozmetika10 saveta za negu kose tokom zime

10 saveta za negu kose tokom zime


Niske temperature, vetar kao i suv vazduh u zagrejanim prostorima štete vašoj kosi, kojoj je i tokom zime potrebna posebna nega. Donosimo deset saveta pomoću kojih će vaša kosa biti zdrava tokom zimskih meseci.
1. Nemojte da perete kosu svaki dan
Često šamponiranje odstranjuje prirodna ulja s kože glave i uzrokuje suvoću vlasišta i kose. Za pranje kose zimi koristite blagi šampon sa što više prirodnih sastojaka. Umesto svakodnevnog pranja, koristite šampon za suvo pranje ili dečiji puder koji odstranjuje suvišnu masnoću i osvežava kosu.
2. Koristite regenerator
U hladnim danima najčešći problem su elektricitet i suva kosa. Suva kosa je sklona pucanju, a da biste sprečili elektricitet obavezno koristite regenerator kod svakog pranja kose. Odaberite regenerator s intenzivnijim delovanjem.
3. Nikad ne izlazite napolje s mokrom kosom
Mokra kosa je sklona pucanju i lomljenju vlasi. Zimi nikad nemojte da izlazite iz kućeako niste do kraja osušili kosu. Operite je dan pre i ostavite da se osuši prirodno.
4. Izbegavajte pranje kose vrućom vodom
Vruća voda oštećuje i isušuje kosu i kožu. Nakon pranja u mlakoj vodi isperite kosu hladnom vodom da biste zadržali vlagu u kosi, a ona će dobiti i poseban sjaj.
5. Manje koristite fen za kosu
Vrući vazduh fena oštećuje kosu. Tokom zime manje koristite fen, a pre feniranja na kosu nanesite regenerator koji se ne ispire ili sredstvo za zaštitu od topline. Operite kosu dan pre i ostavite kosu da se osuši prirodno.
6. Zaštitite glavu šalom ili kapom
Kad izlazite na hladnoću, zaštitite kosu laganim šalom ili kapom, ali ne prečvrsto. Osim što je potrebno da redovno koristite regenerator za kosu, da biste sprečili elektricitet, koristite omekšivač za veš kad perete veste, kape i šalove.
7. Redovno šišanje
Za zimske mesece dobro je pripremiti kosu šišanjem koje će vam pomoći da imate frizuru koja se lako održava. I tokom zime preporučuje se redovno šišanje vrhova.
8. Perite kosu obrnutim redosledom
Najpre nanesite pola kašičice omiljenog ulja na glavu. Možete koristiti jojobu, maslinovo ili bademovo ulje. Zatim nanesite regenerator i ostavite da deluje nekoliko minuta. Tada operite kosu malom količinom šampona. I na kraju, možete prstima ponovno naneti malo ulja na kosu. Tretman uljem oslobađa prljavštinu koju tada šampon lakše ispere.
9. Avokado
Avokado sadrži ulja i vitamine i savršen je za negu kose. Izgnječite manji avokado i izmešajte sa kašičicom meda i kašičicom maslinovog ulja. Nanesite na vlažnu kosu i ostavite barem 30 minuta, tada isperite.
10. Maslinovo ulje
Leti je dobro negovati kosu maslinovim uljem, ali ovaj tretman možete koristiti i tokom hladnih meseci. Najpre operite kosu toplom vodom, tada prstima nanesite maslinovo ulje i ostavite 20 minuta. Isperite hladnom vodom, a ako osećate da je kosa masna, možete je oprati s malo šampona.
Izvor: Lepota i zdravlje

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!