Monday, May 20, 2024
HomeBlueArt Show18. Festival autorskog filma od 28. novembra do 4. decembra

18. Festival autorskog filma od 28. novembra do 4. decembra

Festival autorskog filma održaće se ove godine osamnaesti put od 28. novembra do 4. decembra u Beogradu.
18. FAF održaće se u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, bioskopima „Fontana“ i „Cineplexx Delta City“, Muzeju Jugoslovenske kinoteke, bioskopu Doma kulture Studentski grad i drugim gradskim prostorima.
Osamnaesto izdanje kultnog festivala umetničkog filma publici predstavlja raznovrstan program sačinjen od pobednika svetskih filmskih festivala, novih ostvarenja reditelja koji publika festivala voli i odlično poznaje, kao i zanimljivih filmova koji pokazuju nove tokove u autorskom filmu.
Tako će publika 18. Festivala autorskog filma imati priliku da vidi pobednika Berlinskog filmskog festivala, ostvarenje „Cezar mora da umre“ braće Vitoria i Paola Tavijanija. Ovaj film, čija priča prati grupu stvarnih osuđenika koji u zatvoru pripremaju Šekspirovu predstavu „Julije Cezar“,  nagrađen je i priznanjem Ekumenskog žirija festivala u Berlinu.
Jedno od iznenađenja festivala je omnibus „7 dana u Havani“ sastavljen od priča 7 sjajnih reditelja među kojima su Hulio Medem, Gaspar Noe, Huan Karlos Tabio i Elija Sulejman, kao i, poznatiji kao glumac, Benisio del Toro. U ovom omnibusu, koji je svojevrstan omaž Kubi, jednu od uloga igra i Emir Kusturica.
Publika FAF-a imaće priliku da vidi i novi film francuskog reditelja Leosa Karaksa, „Sveti motori”, sa Evom Mendes, Kajli Minog i Mišelom Pikolijem u glavnim ulogama. Posle 13 godina pauze Karaks se vratio filmu, a „Sveti motori“ je na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu nagrađen Nagradom mladih kritičara.
U programu festivala naći će se nova ostvarenja Gzavijea Dolana, Kristijana Munđiua, Karlosa Rejgadasa, a kao i svake godine osim glavnog programa deo festivala biće i brojni prateći filmski i ostali umetnički programi.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!