Monday, July 15, 2024
HomeTechnolifeDigitalizacija Poslovanja19 IT konferencija u Beogradu okupila je najveće IT stručnjake iz Srbije...

19 IT konferencija u Beogradu okupila je najveće IT stručnjake iz Srbije i regiona

Slogan ovogodišnje COMING IT konferencije “IT partner – deo koji nedostaje” jasno šalje poruku kako je vreme u kom živimo kompletno zavisno od IT-ja u svakom smislu, kao i da trendovi koji dolaze u svetu novih tehnologija imaju za cilj da redifinišu načine upravljanja poslovima i povećaju konkurentnost preduzeća na tržištima.

Po 19. put, a posle dve godine pauze zbog globalne pandemije konačno uživo, kompanija COMING je priredila još jednu IT konferenciju u hotelu Crowne Plaza. Naziv ovogodišnje IT konferencije je “IT partner – deo koji nedostaje”, dok su ključne porke iste da je u svakom poslovnom okruženju IT funkcija uz izbor odgovarajućeg IT partenra pokretač dobrih inicijativa, oslonac za konkurentnost, a u današnje vreme i osnova za opstanak biznisa. Na konferenciji se govorilo o organizacionim izazovima, o mogućnosti zapošljavanja i zadržavanja prekopotrebnih IT stručnjaka, ali i o ulozi IT partnera u rešavanju ovih izazova. Konferenciju su podržali NetApp, Veeam, VMware, Check Point, Cisco, HPE – Hawlett Peckard Enterprise, Dell, F5, Flowmon i Exclusive Networks.

U uvodnoj sesiji je napravljen osvrt na holistički pristup izgradnji i unapređenju informacionog sistema i značaju IT partnera na ovom putu. Uvodna sesija je bila i svojevrsna najava za demonstraciju AGAR-a – Universal agriculture autonomous robot, poljoprivrednog robora. Ovaj projekat finansirao je Fond za inovacionu delatnost iz Pretpristupnih fondova Evropske unije i budžeta Republike Srbije sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Konferencija je bila prirodno mesto za demonstraciju dostignuća u domenu robotike kojima COMING kao organizator može da se pohvali.

Nakon uvodne usledile su pojedinačne sesije koje su se dešavale u 5 sala, a posetioci su ukupno mogli da prate 25 prezentacija, demonstracija, studija slučaja, kao i panel na temu “Izazovi u izgradnji IS I IT funkcije”. Teme koje su okupile najviše zainteresovanih su svakako DevOps je mrtav, živeo DevOps!, Izazovi migracije na mikroservisnu arhitekturu, ComDoc – rešenje za upravljanje poslovnom dokumentacijom i e-fakturama, NetSecOps – zavirite u budućnost, Analitika u svim odlukama – Power BI za svaku kompaniju i svakako Microsoft 365 – Modern workspace segment. Preko 500 posetilaca je u vreme pauza moglo da uživa i u sajmu “Vodeće tehnologije u poslovanju”.

Medijski sponzor konferencije, časopis Business&IT, koji je dostupan u besplatnom izdanju (najnoviji broj se očekuje tokom novembra) na Home page – Business&IT (businessandit.rs) je prvi put predstavio svoje oktobarsko izdanje. Tradicionalno, časopis prati teme koje su predstavljene na konferenciji.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!