Iako za većinu voćkica nije sezona, možete ga nabaviti u zamrznutim pakovanjima pa izaberite nekih od naših predloga. Mesite i uživajte.
ČIZKEJK
- POTREBNO JE: 600 g šumskog voća
- ZA KORU: 250 g mlevenog keksa, 150 g maslaca, malo mleka
- ZA FIL: 0,5 l slatke pavlake, 250 g maskarpone sira, 100 g šećera u prahu
- ZA PRELIV: 1 l vode, 250 g šećera, 40 g želatina, crvena boja sa aromom maline
PRIPREMA
Od putera, keksa i mleka zamesite glatku masu i rastanjite je kao podlogu u odgovarajući okrugao pleh. Maskarpone sir i šećer u prahu penasto umutite. Skuvajte žele preliv od vode, šećera i želatina i obojte ga bojom sa aromom maline. Ohladite žele preliv. Odvojeno umutite pavlaku, pa je laganim mešanjem spojite sa sirom. Polovinu smese ravnomerno rasporedite preko podloge, preko stavite polovinu voća i prelijte sa malo žele preliva. Preko preliva nanesite ostatak krema, poređajte preostalo voće i tortu prelijte žele prelivom.
Izvor: Blic-Žena