Wednesday, April 17, 2024
HomeBlueSemjuel L. Džekson podržao J Factory festival

Semjuel L. Džekson podržao J Factory festival

J Factory – Film za 60 sekundi je jedinstveno takmičenje koje svojim učesnicima pruža šansu da budu režiseri jednominutnog rimejka svog omiljenog kultnog filma i postanu deo prestižnog filmskog festivala  Jameson Empire Awards u Londonu!
Svi zainteresovani imali su zadatak da snime svoju verziju kultnog filma ili scene iz filma u trajanju od 60 sekundi, a do 31.1.2012. za filmove će se glasati putem  zvaničnog Jameson sajta www.j-factory.rs  kao i putem  Jameson Srbija Facebook strane. Među finalistima sa najviše „lajkova“, pobednika će izabrati  stručni žiri koga čine– Gordan Kičić, Bojana Ordinačev i Viktor Savić.
Glavna nagrada za kreativni  remake stranog filma je odlazak u London, gde će se naš pobednik u konkurenciji sa inostranim takmičarima boriti za prvo mesto na Jameson Empire Awards-u u martu 2013. godine, dok je nagrada za obradu domaćeg filma profesionalna kamera i Jameson poklon paket.
Predsednik žirija, poznati glumac Gordan Kičić, pozvao je sve filmofile da pogledaju prijavaljene filmove i glasaju za najbolje:
“I ove godine prijavljeno je puno zanimljivih i originalnih radova. Učesnici su pokazali da su dovoljni  dovitljivost, mašta i inteligencija da se snimi jednominutni rimejk. Mi često imamo izgovore za našu nemaštovitost – nemanje uslova ili materijalnih mogućnosti, a ovaj festival omogućio je kreativcima da se predstave uz minimalna ulaganja, da snime film putem telefona ili foto-aparata, u njemu angažuju prijatelje, komšnice, rodbinu i iskažu svoju jasnu i dobru ideju”, rekao nam je Gordan.
I svetska legenda sedme umetnosti, glumac Semjuel L. Džekson, podržao je ovo takmičenje jer pruža podršku svim mladim talentovanim ljudima. Džekson smatra da je ova kratka filmska forma značajna zato što uči ljude da izvuku samu srž filma i smeste je u kartak vremenski okvir i relativno mali budžet. A ako u tome uspeju, daleko će dogurati! Na pitanje koji bi on film odabrao kada bi pravio svoj rimejk filma za 60 sekundi, Semjuel odgovara da bi to bio film – “The red violin”.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!