Saturday, July 20, 2024
HomeBlueZanimljivoInstagram u borbi protiv sekstorzije

Instagram u borbi protiv sekstorzije

Instagram, jedna od najpopularnijih društvenih mreža, donosi značajne promene kako bi suzbila pojavu „sekstorzije“ – širenja eksplicitnih fotografija bez pristanka osobe koja je na njima. U naporu da zaštiti korisnike, posebno maloletne, od ovog ozbiljnog kršenja privatnosti, Instagram uvodi nove alate koji će se testirati u narednim nedeljama. Instagram je još pre nekog vremena najavio da će se ovim problemom ozbiljno pozabaviti, ali je tek sada stvar uzeo u svoje ruke.

Jedna od ključnih promena je zamagljivanje golih fotografija u direktnim porukama. Ova funkcija će automatski biti aktivirana za korisnike mlađe od 18 godina. Takođe, planira se uvođenje obaveštenja koja će pružati podršku potencijalnim žrtvama „sekstorzije“.

Pored toga, Instagram će otežati interakciju potencijalnim iznuđivačima. To uključuje sakrivanje poruka koje su poslate maloletnim osobama od strane osoba koje pokušavaju da ih iskoriste na neprimeren način.

Ova najava dolazi u vreme kada i WhatsApp preispituje svoje mere zaštite privatnosti. Smanjenje starosne granice za korisnike u Evropi sa 16 na 13 godina, deo je njihovog napora da prilagode svoje uslove korišćenja i obezbede sigurnije okruženje za mlade.

Instagram-ov korak je važan korak ka zaštiti korisnika od zloupotrebe njihovih privatnih podataka i slika. Nadamo se da će ovi novi alati doprineti smanjenju ovog ozbiljnog problema na društvenim mrežama.

Tekst preuzet sa portala IT Network

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!