Iskoristite sezonu kupusa i napravite tri čarobna jela od ovog povrća.
MUSAKA S KUPUSOM
POTREBNO JE: 1 veća glavica kupusa, 500 g mlevenog mesa, n 2 kocke za supu, 100 g suve slanine, kašika prezli, 2 jajeta 30 g maslaca, pola šoljice paradajz pirea, ulje, so, biber, suvi biljni začin
PRIPREMA
Očišćen kupus isecite na krupne komade i skuvajte u vodi s kockom za supu. Na zagrejanom ulju propržite meso, dodajte seckanu slaninu, so i biber, pa promešajte i skinite s vatre. Zatim meso sastavite sa umućenim jajima i promešajte. U podmazan sud ređajte red kupusa, red mesa i tako dok ne utrošite materijal. Paradajz pire razredite s malo vode u kojoj se kuvao kupus i prelijte preko musake. Pospite prezlama i komadićima maslaca. Pecite oko 45 minuta na 180 stepeni.
Izvor: Blic-Žena