Nema ništa prijatnije za stomak kada ga ugrejete toplim čorbama. Predlažemo 4 isprobana recepta.
TELEĆA ČORBA
POTREBNO JE: 500 g telećeg ribića, glavica crnog luka, 2 krompira, koren peršuna, mali celer, 2 šargarepe, 2 kašike brašna, kocka juneće supe, čaša kisele pavlake, žumance, začinska paprika, peršun, ulje, so, biber
PRIPREMA
Na zagrejanom ulju izdinstajte seckani crni luk da postane staklast. Dodajte meso narezano na kocke i dinstajte da promeni boju. Postom spustite na kocke isečeno povrće, kratko propržite i sipajte malo vode. Dodajte kocku supe, biber i začinsku papriku, promešajte i dinstajte na umerenoj vatri. Kada meso bude napola gotovo, sipajte oko 1,4 l vode i kuvajte na tihoj vatri dok povrće i meso ne omekšaju. Brašno pomešajte s malo mlake supe i umešajte u čorbu. Kuvajte nekoliko minuta da se čorba zgusne. Umutite pavlaku i žumance, pa sipajte u čorbu, neprestano mešajući. Posolite, pobiberite i pospite seckanim peršunom, poklopite i odmah sklonite s vatre. Ostavite da odstoji desetak minuta pre služenja.
Izvor: Blic-Žena