Veliki narandžasti plodovi bundeve podjednako su dobar sastojak i slanih i slatkih jela. Meso ovog povrća bogato je antioksidantima, vlaknima, magnezijumom, kalijumom i vitaminima B, C, E i K, pa izuzetno blagotvorno deluje na organizam, dok zahvaljujući beta-karotenu ima zasluženo mesto na listi namirnica koje vam čuvaju ten od preranog starenja.
Osim toga, aroma bundeve na jači pol deluje kao afrodizijak, pa ne treba da očajavajte ako nemate novca za parfem iz najnovije kolekcije, dovoljno će biti da dragog dočekate s pitom od bundeve čiji se miris širi kućom.
PAKETIĆ S PROSOM
POTREBNO JE
4 šnicle belog pilećeg mesa, 8 šnita mesnate slanine, 200 g prosa, 200 g očišćene bundeve, kašika parmezana, pola kašike maslaca, peršun, ulje, so, biber
Priprema
Šnicle belog mesa posolite, pobiberite, uvijte u slaninu i ispržite ih na zagrejanim ulju. Bundevu isečenu na kocke kratko obarite u posoljenoj vodi. Proso takođe barite dok ne omekša, pa ga pomešajte s rastopljenim maslacem, iseckanim peršunom i kockicama bundeve. Posolite, pobiberite i poslužite uz šnicle.
Izvor: Blic