Friday, May 17, 2024
HomeGreen6 saveta da torta uspe

6 saveta da torta uspe

Da ne bude zabune: tortu nije uveka lako pripremiti, naročito ako ima puno kora za pečenje. Ovo su cake profesionalaca kako da se izvučete iz svake “krizne situacije”.
ČITANJE
Najpre pročitajte ceo recept, pa pripremite sve sastojke pre nego što počnete da pravite testo. Tako će sve potrebne namirnice biti približno iste, sobne temperature, što je veoma važno za kvalitet testa.
KALUP
Preporučljivo je da pre nego sto počnete da mesite testo, spremite kalup za pečenje, podmažete ga i pospete brašnom, a zatim smestite u frižider. Tako će sloj masti ostati čvrst i neće se “smaknuti” kada testo budete stavljali u kalup.
I ČAČKALICE DA BUDU PRI RUCI
Pre nego što koru izvadite iz pećnice, proverite da li je dovoljno pečena. Najbolje je da čačkalicu zabodete u sredinu testa, ako ostane čista, kora je spremna da se izvadi iz pećnice.
200 STEPENI
Ako u receptu ne piše temperatura na koliko stepeni treba zagrejati pećnicu, podesite je na 200 stepeni. Dužina pečenja zavisi od debljine testa i najčešće iznosi od 20 do 60 minuta.
IZVRNUTA TORTA
U slučaju da se torta zalepi za dno ili stranice kalupa, kalup treba okrenuti naopačke na tacnu i sa svih strana prekriti vlažnom krpom. Posle desetak minuta problem će biti rešen.
KONAC MOŽE I DA SEČE
Nemate specijalni tanak nož za sečenje torte na dve ili više lista – poslužite se jakim i tankim koncem za šivenje ili kukičanje. Koncem pažljivo obavijte tortu na mestu gde želite da je presečete, ukrstite krajeve i lagano povlačite, sve dok torta ne bude presečena.
 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!