Wednesday, April 17, 2024
HomeBlueAMD predsatavio novu AMD 7000 seriju APU-ova i nove Radeon grafike

AMD predsatavio novu AMD 7000 seriju APU-ova i nove Radeon grafike


AMD je danas predstavio nove AMD 7000 Serije Akcelerisane Procesorske Jedinice (APU-ove), AMD Radeon 300 i M300 Serije Grafiku, i novosti vezane za AMD A-Serije desktop APU familiju, i na taj način pružio robusnu liniju proizvoda u 2015. kojom je ojačano AMD-ovo liderstvo u okružujućem računarstvu.
“Mi smo ponosni na iskustvo koje tehnološkim entuzijastima, igračima i svim mejnstrim korisnicima ove godine donose naše najnovije APU i GPU tehnologije,” kaže Met Skiner (Matt Skynner), korporativni Potpredsednik i Generalni Menadžer, Jedinice Računarskog i Grafičkog Poslovanja u AMD-u. “AMD-ova posvećenost pružanju vrhunskih grafičkih i računarskih performansi je evidentno prisutna u novoj AMD 7000 Seriji APU-ova i  Radeon 300 Serije grafici, koji pružaju superiorno igračko iskustvo, vrhunsku zabavu i inovativne računarske sposobnosti.”
Novi AMD Proizvodi:
Novi AMD 7000 Serij APU-ovi: Prethodno poznati pod kodnim nazivom “Carrizo-L” i kao deo “Carrizo” platforme u planovima za 2015. AMD Mobilnu APU familiju, je mejnstrim sistem-na-čipu (SoC). AMD 7000 Serije APU-ovi pružaju inovativne računarske sposobnosti koje omogućavaju unapređenje rada, igranja i uživanja po gotovo neverovatnoj ceni. Trenutno dostupni u većem delu Kine, a uskoro i globalno, ovi APU-ovi kombinuju energetski-efikasan CPU i napredni GPU, AMD Sigurnosni Procesor i sistemski I/O na jednom energetski-efikasnom čipu, koji pruža produženje trajanja baterije i omogućava besprekidno gledanje video sadržaja. Notbukovi i Sve-u-Jedan računari sa ugrađenim novim AMD 7000 Serije procesorima pružaju najbolje u klasi igračko i zabavno iskustvo. Sa podrškom za Microsoft DirectX 12 i dolazeći Microsoft Windows 10 operativni sistem, AMD 7000 Serije APU-ovi pružaju iskustvo koje korisnici očekuju kao i sigurnosnu zaštitu ugrađenu u sam procesor.
AMD Radeon M300 Serije Grafika za OEM proizvođače notbukova: AMD sa ponosom predstavlja lansiranje AMD Radeon M300 serije mobilnih grafičkih procesorskih jedinica (GPU-ova) koji pružaju izvanredne diskretne grafičke performanse i nalaze se u sistemima naših ključnih partnera u velikom broju uređaja različitih formata dizajna. AMD Radeon M300 serije grafika je bazirana na višestruko nagrađivanoj AMD Graphics Core Next (GCN) Arhitekturi, koja nudi punu podršku za Direct X 12 što igračima pruža izuzetne igračke i računarske performanse, a takođe nudi i inteligentne tehnologije upravljanja potrošnjom kroz AMD Enduro tehnologiju. Trenutno su dostupni sistemi od strane kompanija Alienware, Dell, HP, Lenovo, i Toshiba a uskoro će početi isporuka sistema i drugih OEM proizvođača.
AMD Radeon 300 Serije Grafija za OEM desktop proizvođače: Takođe, AMD je danas objavljuje dostupnost AMD Radeon 300 Serije desktop grafike, dostupne samo putem OEM-ova. AMD Radeon 300 Serije GPU-ovi sadrže revolucionarnu AMD GCN Arhitekturu sa punom podrškom za Microsoft DirectX 12. Celokupan niz ovih proizvoda pružiće sjajno iskustvo na novim Windows 10 platformama i predstavlja AMD-ovu posvećenost pružanju grafičkih rešenja visokog kvaliteta za svakodnevne desktop korisnike. Trenutno su u ponudi sistemi od strane kompanije HP a uskoro će krenuti i isporuke od strane drugih OEM proizvođača.
Novosti u AMD A-Seriji Desktop APU-ova – Počevši od 10. maja, AMD A-Serije desktop APU proizvodi biće dostupni po novim cenama i krajnjim korisnicima doneće nove sposobnosti i benefite, bolje nego ikad ranije. AMD A-Serije Desktop APU-ovi sada nude podršku za sve Windows 10 novitete uključujući i DirectX 12  Multipokretačke i Multiadapterske sposobnosti. U kombinaciji sa postojećom podrškom za AMD FreeSync, AMD Mantle, HSA sposobnosti „heterogeneous queuing“ (hQ) i „heterogeneous uniform memory access“ (hUMA) koji su omogućeni u OpenCL 2.0 aplikacijama, i OpenGL 4.4, AMD A-Serije APU-ovi su spremni da unaprede krajnje korisničko iskustvo u mnogim popularnim igračkim naslovima i mejnstrim poslovnim aplikacijama, kako danas tako i u budućnosti.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!