Saturday, April 20, 2024
HomeBlueAMD Ugradni Radeon HD 7850 GPU pokreće medicinske skenere

AMD Ugradni Radeon HD 7850 GPU pokreće medicinske skenere


AMD je objavio da AMD Ugradni Radeon HD 7850 GPU pruža najnaprednije performanse za Analogic BK Ultrasound, bk3000 ultrazvučnom sistemu. Analogic je lider u razvoju tehnoloških rešenja za zdravstvo i sigurnosne sisteme kojima se unapređuje zdravstvena zaštita i spašavaju životi.
„AMD Ugradni Radeon HD 7850 GPU zajedno sa OpenCL standardom čini moćnu i efikasnu kombinaciju,“ kaže Kameron Sven (Cameron Swen), marketing menadžer segmenta medicinske primene, AMD Ugradnih Rešenja. „Ovo je još jedan dokaz AMD-ove posvećenosti segmentu zdravstvene zaštite putem svojih tehnologija koje omogućavaju jasnu i detaljnu vizuelizaciju medicinskih snimaka i drugih naprednih grafički-pokretanih sposobnosti, koje doktorima pomažu da pruže unapređenu negu svojim pacijentima.“
Analogic koristi OpenCL standard kako bi imao pristup naprednim GPU sposobnostima za računarstvo u generalne-svrhe čija je poznata skraćenica „GPGPU“, i koji pruža izuzetne performanse i nižu cenu sistema, i takođe smanjenje troškova razvoja na svim platformskim nivoima. Kao rezultat korišćenja AMD GPU tehnologije, Analogic postiže unapređenje od tri puta više dostupnih informacija na svakom ultrazvučnom snimku i smanjenje vremena od momenta snimanja do momenta prikazivanja. Tradicionalni FPGA-ovi DSP-ovi kreiraju fiksnu, nefleksibilnu implementaciju koja zahteva specijalan softver za određeni hardver. Prelaskom na softverski bazirano rešenje koje koristi OpenCL omogućava dodatno smanjenje troškova razvoja i pruža dugotrajnu isplativost s obzirom da se isti softver može koristiti na celokupnoj liniji proizvoda i kroz sve generacijske promene.
„Za nas je najvažniji cilj prilikom dizajniranja bio da implementiramo platformu koja pruža izuzetne performanse,“ kaže Žak Kjumens (Jacques Coumans), glavni naučnik i direktor marketinga, u Analogic-u. „Nakon pregleda svih dostupnih rešenja, odabrali smo AMD Ugradni Radeon HD 7850 GPU zbog njegovih odličnih kvaliteta i skalabilnosti. bk3000 ultrazvučni sistem, pokretan AMD ugradnom grafikom, puža izuzetnu brzinu i visok kvalitet snimaka, što lekarima omogućava da dublje identifikuju anatomiju i dinamičke tokove kod problematičnih pacijenata.”

AMD Ugradni Radeon HD 7850 je baziran na AMD-ovoj višestruko-nagrađivanoj „Graphics Core Next“ (GCN) arhitekturi kako bi se unapredio vizuelni kvalitet i sposobnosti paralelnog izračunavanja u ugradnim sistemima. Pored ultrazvuka, neke druge primene GPGPU-a uključuju neke od najkompleksnijih paralelizovanih aplikacija kao što su aplikacije za mapiranje terena i predviđanje vremenske prognoze, prepoznavanja lica i pokreta, i biometrička i DNK.
Novi Analogic bk3000 ultrazvučni sistem je namenjen urologiji, hirurgiji, opštem snimanju u medicini, i procedurama-vođenoj primeni, a komercijalno je dostupan na ključnim tržištima širom sveta.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!