Thursday, July 18, 2024
HomeUrban vodičBioskopiAntički mit o Orfeju na velikom platnu Cineplexx bioskopa

Antički mit o Orfeju na velikom platnu Cineplexx bioskopa

Ove subote, 4. decembra u 18:55, uživo u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu, iz Njujorka nam dolazi opera „Euridika“. Ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

Zahvaljujući modernoj tehnologiji i velikoj profesionalnosti Metropolitan opere bioskopi širom sveta dobili su priliku da putem satelita prenose subotnje matinee uživo i na taj način gledaocima izvan dosega MET-a pruže priliku da uživaju u visoko kvalitetnom kulturnom programu na nov i inovativan način. Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskop sa ponosom najavljuje uživo prenos opere ,,Euridika” ove subote.

Starogrčki mit o Orfeju, koji pokušava da iskoristi moć muzike da spasi svoju voljenu Euridiku iz podzemlja, nadahnjuje je kompozitore od najranijih dana opere. Američki kompozitor u usponu Metju Okojn, sada prenosi tu tradiciju u 21. vek sa zadivljujućim novim shvatanjem priče. Sa libretom Sare Rul, prilagođenom njenom hvaljenom komadu iz 2003. godine, opera ponovo predstavlja poznatu priču sa Euridikinog stanovišta. Muzički direktor MET-a Janik Nezet-Seguin diriguje Okojnovom muzikom i zadivljujućom novom postavkom Meri Cimerman. Sopran Erin Morl peva naslovnu ulogu uz baritona Džošuu Hopkinsa kao Orfeja. Kontratenor je Jakub Jozef Orlinjski kao njegov vanzemaljski alter ego.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!