Monday, February 26, 2024
HomeBlueApple predstavlja novu iTunes U aplikaciju

Apple predstavlja novu iTunes U aplikaciju

Kompanija Apple je predstavila novu aplikaciju iTunes U koja profesorima i sutudentima pruža sve što im je neophodno za podučavanje i učenje putem iPad, iPhone i iPod touch uređaja. Nova iTunes U aplikacija omogućava profesorima da kreiraju i organizuju kurseve, uključujući neophodne komponente kao što su predavanja, zadaci, knjige, testovi i programi predmeta, nudeći ih milionima korisnika iOS platforme širom sveta. iTunes U aplikacija iOS korisnicima daje pristup najvećem svetskom katalogu besplatnog edukativnog sadržaja sa najboljih univerziteta, uključujući Kembridž, Djuk, Harvard, Oksford i Stenford, i već od danas sve obrazovne ustanove sa K-12 područja mogu ponuditi potpune kurseve putem iTunes U aplikacije. iTunes U je već postao neverovatno popularan alat za učenje za mnoge studente sa preko 700 miliona preuzetih sadržaja.

“Nova iTunes U aplikacija omogućava studentima da dodirom prsta pristupe čitavim kursevima sa najprestižnijih svetskih univerziteta,” izjavio je Edi Kju, viši potpredsednik za softver i usluge na internetu u kompaniji Apple. “Nikada pre predavači nisu bili u mogućnosti da ponude čitave kurseve na tako inovativan način, omogućavajući svakome ko je zainteresovan za određenu temu da stiče znanje gde god da se nalazi u svetu, ne samo u učionici.”

Pre pojavljivanja iTunes U aplikacije, studenti su samo u kabinetima u to vreme imali pristup obrazovnom sadržaju sa najboljih univerziteta. Sa iTunes U aplikacijom za iPod, iPhone i iPod touch, te prepreke više ne postoje. Studenti, gde god da se nalaze, mogu preuzeti čitav kurs sa potpunim pristupom svim materijalima koji su im na dohvat ruke. Zahvaljujući iTunes U aplikaciji, studenti mogu pristupiti novim knjigama iz same aplikacije, a sve beleške koje se nađu u iBooks programu se konsoliduju za lako pregledavanje. Pored čitanja knjiga, gledanja prezentacija, predavanja i zadataka, studenti mogu dobijati obaveštenja kako bi u svakom trenutku imali najnovije informacije o predmetu.* iTunes U aplikacija dostupna je od danas za besplatno preuzimanje sa App Store-a.

Profesori mogu brzo i jednostavno kreirati, organizovati i deliti kurseve, testove i dodatni materijal putem alata koji se nalazi na internetu i koristiti sadržaj i linkove sa iTunes U aplikacije, interneta, iBookstore aplikacije ili App Store-a kao deo nastavnog programa. Takođe mogu okačiti i distribuirati sopstvene dokumente kao što su Keynote, Pages, Numbers dokumenti ili knjige kreirane u iBooks Author aplikaciji.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!