Saturday, June 22, 2024
HomeBlueASUS X502C - dobar kućni notebook!

ASUS X502C – dobar kućni notebook!

Kompanija ASUS osvežila je svoju ponudu ultra tankih notebook računara modelom X502C koji spaja elegantan dizajn i odlične radne karakteristike. Radi se o laptop-u koji teži svega 1.86 kilograma sa baterijom i koji bez obzira na to što pripada nižoj srednjoj klasi ima potencijal da ponudi mnogo. Konkretno X502C je računar koji je prvenstveno namenjen kućnim korisnicima i svima kojima je potreban ultra portabilni notebook na kome mogu odrađivati svakodnevne poslovne zadatke, surfovati internetom i dobro se zabaviti. Može on i više od toga kada zatreba, a što je jako važno malo se greje i proizvodi minimalnu količinu buke u radu.

Kao što možete predpostaviti X502C se na tržištu može naći u nekoliko hardverski različitih konfiguracija (kao uostalo i svi ASUS-ovi notebook računari) ali je fizički isti bilo za koju da se odlučite. Mi smo konkretno imali priliku da se družimo sa slabijim modelom u ponudi koga pokreće Intel-ov ULV (987) Pentium procesor na 1.5GHz čije radne performanse nisu ništa posebno, ali su dovoljne da zadovolje potrebe umereno zahtevnih korisnika. Isti je inače veoma mali potrošač energije pa baterija na testiranom računaru ima nešto bolju radnu autnomiju.
Pored pomenutog procesora ostatak konfiguracije X502C računara koji smo držali u rukama čini 4GB radne memorije, hard disk od 500GB i integrisana grafika (Intel 987) koja je sasvim ok za gledanje filmova i rad sa manje zahtevnom multimedijom. Na igranje novih igrica sa njom zaboravite, kao i na ozbiljnije editovanje video materijala, pošto je pomenuti GPU jedan od osnovnih u ponudi pomenute kompanije i nije dizajniran za neke preterano zahtevne poslove. Potpuno očekivano računar nema optiku, ali zato dolazi sa čitačem SD memorijskih kartica i veoma dobrim žičnim (USB 2.0, USB 3.0…) i bežičnim konekcijama (WiFi i Bluetooth adapteri poslednje generacije) – za svaku pohvalu, nema šta.

Realno gledano najjače oružje ovog notebook računara je dobar displej dijagonale 15.6 inča koji operiše rezolucijom od 1366×768 piksela i poseduje LED pozadinsko osvetljnje poslednje generacije koje u velikoj meri doprinosi dobrom kvalitetu prikaza. Zapravo ekran X502C računara donosi potpuno prirodnu reprodukciju boja i veoma dobru detaljnost  zbog čega se odlično pokazao za gledanje filmova i uživanje u najrazličitijim video sadržajima.
Ipak i pored više sjajnih osobina X502C računar koji smo mi držali u rukama ima jednu (po našem mišljnju) veliku manu – loše rešenu tastaturu, ali ne u smislu samih tastera (prijatni su za kuckanje – ne brinite), već povremenog preskakanja koje ume jako da iritira. Nismo uspeli da saznamo da li je upitanju neki bag, ali ono što vam obavezno savetujemo je da pre nego kupite ovaj notebook proverite rad iste kako vas kasnije ne bi bolela glava. Sa druge strane Multi-Touch trackpad odlično funkcioniše i sa njim nismo imali nikakve probleme. Isti (na naše veliko zadovoljstvo) podržava veliki broj multigstikulacija i prijatan je za prste, odnosno ne stvara nikakvo trenje kada se prsti prevuku preko njega.
Kada se podvuče crta na sve viđeno možemo reći da je X502C solidan notebook koji će vas pre svega obradovati tihim i pouzdanim radom, kao i malom težinom i dobrom baterijom. Odličan je za svakodnevni rad i gledanje filmova, ali činjenica je da mu nedostaje bolja tastatura. U paketu se isporučuje bez OS-a, pa kada ga pazrite računajte i na taj dodatni trošak.
Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!