Sunday, June 16, 2024
HomeOrangeBarselona - Grad provoda

Barselona – Grad provoda

Mediteranska metropola specifične arhitekture, fudbala, noćnog života, muzike, hrane.

Barselona je glavni grad pokrajine Katalonije i drugi grad po veličini u Španiji, jedna od glavnih luka Mediterana. Grad sa sopstvenim jezikom, karakterom i istorijom. Grad koji možete razgledati nedeljama, uživati u njegovim peščanim plažama i planinama. Nalazi se na obalama Mediterana, u dolini koja je okružena morem na istoku, planinama Sijera de Koljserola na zapadu, rekom Ljobregat na jugu i rekom Besos na severu.
Barselona je grad koji ima dušu. Ona je osobena, jedinstvena i prepoznatljiva zahvaljujući pre svega katedrali Sagrada Familiji, fascinantnom i nedovršenom delu poznatog španskog arhitekte Antonija Gaudija, zatim Parku Guelj – mestu gde je čuveni arhitekta živeo poslednjih 20 godina svoga života. Jedno od najprivlačnijih mesta je šetalište Las Ramblas, ulica koja će vas oduševiti, a nalazi se izmedju Trga Katalonije i luke.
Barselonu karakteriše mediteranska klima sa dugim, žarkim i sunčanim letima i vlažnim i blagim zimama. Jedna od najlepših turističkih destinacija Evrope. Grad umetnosti, vatrenih fudbalskih navijača i muzike. Barselonu karakterišu i brojne prelepe plaže, katedrale, muzeji, akvarijumi i istorijski centri. Grad koji živi 24 časa, grad gde izlasci počinju u 7 uveče i traju do 7 ujutru u nekoj od poznatih diskoteka kao što su “Cotillone de Nochevieja” , “Benidorm”, “Club Apolo”. Probajte španska nacionalna jela kao što su paelja, tapas ili čuvenu tortilju koja se služi uz sva jela, u restoranu “Cal Per”.

Top 5

Sagrada Famillia – nedovršena katolička bazilika, simbol Barselone.
Camp Nou – najpoznatiji fudbal i najveći evropski stadion, koji može da primi 98.600 gledalaca.
La Terrrazza – doživite pravo clubbing iskustvo.
Pikasov muzej – najposećeniji muzej u Barseloni.
La Boqueria – savršena destinacija za ljubitelje šopinga.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!