Saturday, July 20, 2024
HomeBlueBiznisBelgrade Blockchain Week

Belgrade Blockchain Week

Belgrade Blockchain Week, drugu godinu zaredom okuplja neka od najpoznatijih imena blokčejn industrije. Od 31. maja do 9. juna, u okviru ove konferencije održaće se nekoliko desetina događaja posvećenih edukaciji, umrežavanju i razmeni iskustava o najnovijim trendovima i izazovima u Web3 industriji.

Jedan od partnera Belgrade Blockchain Week-a je i superklaster Odličan3, formiran u okviru projekta Srbija Inovira, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i ICT Hub-a. Prepoznajući potencijal Srbije u oblasti blokčejna i Web3, superklaster Odličan3 pokrenuo je niz inicijativa usmerenih na razvoj Web3 zajednice i kreiranje okruženja koje će podsticajno uticati na dalji razvoj u ovoj oblasti. Fokusirajući se na razmenu znanja i iskustava, superklaster Odličan3 će u toku 10 dana Belgrade Blockchain Week-a organizovati nekoliko različitih aktivnosti.

Policy Lab Meetup – unapređenjem zakonodavstva, do razvoja Web3 industrije

Otvoreni dijalog na temu zakonodavnih okvira u Web3 industriji Srbije neophodan je preduslov za razvoj postojeće regulative i njeno približavanje evropskoj. U tom cilju će superklaster Odličan3, u okviru Belgrade Blockchain Week-a sumirati iskustvo kontinuiranog rada na unapređenju pravnih propisa u Srbiji. Diskusija o aktuelnim zakonodavnim pitanjima u Web3 industriji, tokom koje će se čuti i inostrana iskustva i prakse, biće održana 6. juna, na 22. spratu Beograđanke, u prostorijama vidikovca, coworkinga kompanije web3mine.

Panel diskusije o uticaju Web3 na svet umetnosti

Ukoliko ste zainteresovani za umetnost, i želite da istražite mogućnosti koje u ovoj sferi donosi Web3 tehnologija – odgovore vam može doneti program Web3 – novi poslovni model u svetu umetnosti, odnosno njegov raznovrstan sadržaj koji uključuje panel diskusije o kripto umetnosti i poslovanju muzeja u eri Web3 tehnologije.

Panel diskusija „Kripto umetnost”, prva ikada na ovu temu, biće održana u okviru retrospektivne izložbe Vladana Radovanovića u Muzeju savremene umetnosti, 6. juna.

Naredni dan, 7. jun, biće rezervisan za specijalni događaj posvećen muzejima i inovacijama. On se kao deo programa „Web3-novi poslovni model u svetu umetnosti“ realizuje u saradnji sa Međunarodnim savetom muzeja – ICOM Srbija. Seminar, praćen panel diskusijom, održaće se u Narodnom muzeju Srbije na Trgu Republike, sa početkom od 12h. Nakon jednosatnog panela na temu: „Muzeji i Web3“ uslediće i prezentacija, tokom koje će biti otvorena i tema zakonskih okvira poslovanja muzeja u Web3 ekosistemu u Srbiji.

Pridružite se platformi za web 3 kompanije, podelite svoju viziju  i povežite se sa raznovrsnom publikom.

Poseban segment aktivnosti superklastera Odličan3 usmeren je na pružanje uvida i smernica svima koji žele da uspeju u izazovnom i promenjivom Web 3.0 svetu. Kako bi odgovorili na njihova pitanja, ali i posredovali između Web3 i biznis zajednice – biće kreiran niz događaja koji će se od 1. do 5. juna održati u KC Grad.

Program će se sastojati iz niza radionica i predavanja. Ulaz za programe superklastera je slobodan a više o tome pogledajte na linku.

Informacije o celokupnom programu Belgrade Blockchain Week-a je na dostupan sajtu

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!