Saturday, July 20, 2024
HomeBlueBesprekorna slika

Besprekorna slika

Još kada je Apple pre pet godina predstavio Cinema displej moglo se naslutiti kako će u najskorijoj budućnosti ovaj proizvođač ozbiljno ući u proizvodnju monitora za svoje Mac mašine. Zapravo to je bilo neminovno pošto su Mac Pro i Mac mini računari bili sve moćniji i moćniji i trebalo ih je maksimalno podržati. Cinema displej je iz genraciju u generaciju jačao i bivao sve veći i veći, postajao bolji i bolji da bi pre nekih mesec dana bio unapređen u Thunderbolt displej koji vam detaljnije predstavljamo u nastavku redova.

Svojim izgledom Thunderbolt displej se veoma malo razlikuje od Cinema displeja i veoma je sličan poslednjoj generaciji iMac računara. Zapravo on je i nastao sa namerom da prati ovu liniju računara, pa u skladu s tim ima zaobljene ivice i glossy premaz na ekranu. Trenutno je dostupan isključivo u verziji od 27 inča i operiše rezolucijom od 2560×1440 piksela koja ga čini idealnim za gledanje filmova i uopšte rad sa multimedijalnim sadržajima. Sjajno je rešenje i za prelom grafike, kao i za surfovanje internetom.

Thunderbolt displej je baziran na IPS matrici sa odzivom piksela od 12ms i u stanju je da reprodukuje boje na najvišem mogućem nivou. Koristi LED pozadinsko osvetljenje i sa Mac mašinama komunicira preko Thunderbolt porta, pa otuda je i dobio naziv. Pored Thunderbolt ulaza ovaj monitor poseduje još 3 USB 2.0 ulaza i po jedan FireWire 800 i LAN port, a tu je i Facetime kamerica koja nema neku prevliku ulogu ako ovaj displej povezujete sa mobilnim mašinama pošto one već poseduje istu, ali zato na desktop rešenjima ima punu primenu.

Pošto je napravljen od aluminijuma Thunderbolt displej se lako održava i što je najbitnije ne grebe se. Cena mu jeste visoka, ali za sliku koju dobijateverujte nam vredi svaki dinar!

Cena (sa PDV-om): 119.190,00 dinara

Kontakt: Apcom, www.apcom.rs/prodavci

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!