Wednesday, April 17, 2024
HomeBlueArt ShowBouvi na 1. mestu posle 20 godina

Bouvi na 1. mestu posle 20 godina

Britanska rok ikona Dejvid Bouvi vratio se posle 20 godina na prvo mesto britanske top liste sa svojim novim albumom “The Next Day.” Bouvi je u januaru iznenadio brojne fanove i muzičku industriju i posle desetogodišnje stvaralačke pauze objavio singl “Where Are We Now?”. Singl je objavljen na njegov 66. rođendan i predstavljao je prvu novu pesmu u Bouvijevoj karijeri od albuma “Reality” iz 2003. godine.
Pesma je skinuta s albuma “The Next Day”, snimanog u tajnosti tokom poslednje dve godine, a objavljen je prošle nedelje. Album je već prodat u 94.000 primeraka u Velikoj Britaniji i time je postao najbrže prodavani album na Ostrvu u 2013.
Zanimljivo je da je Bouvi “borbu” za prvo mesto liste albuma vidio sa Džonom Bon Džovijem, čiji album “What About Now” je na drugom mestu, ali odnos u prodaji je bio 2:1 za Bouvija.
Britanski “The Independent” proglasio je “The Next Day” najboljim povratničkim albumom u istoriji rok muzike, a pozitivne kritike, čak i hvalospevi, stižu i sa drugih strana. Bouvi je na albumu radio sa svojim dugogodišnjim saradnikom Tonijem Viskontijem, koji je kao producent s Bouvijem sarađivao na 12 od njegovih 24 albuma. Legendarni muzičar poslednji put je na broju jedan liste albuma bio 1993. s pločom “Black Tie White Noise.”

 
Izvor: B92

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!