Thursday, June 13, 2024
HomeBlueBrzo, sigurno i bezbedno - Apple Time Capsula

Brzo, sigurno i bezbedno – Apple Time Capsula

Pitanje bezbednog skladištenja podataka se postavlja od dana kada su računari dospeli u komercijalnu primenu. Ipak, do sada niko nije pronašao potpuno bezbedno i savršeno rešenje, ali ima proizvođača koji 24h rade na tome i koji svojim inovacijama pokušavaju da pruže vrhunsku zaštitu i maksimalan komfor u radu. Za sada je najdalje otišla kompanija Apple koja je još sa lansiranjem svoje prve Time Capsule najavila revoluciju u svetu bekapa podataka. Godine su prolazile i Time Cpasula još uvek nije dobila adekvatnog konkurenta, a nakon dva unapređenja usledilo je treće i to nedavno koje korisnicima donosi više skladišnog prostora na raspolaganju.

Time Capsula nije samo običan eksterni hard disk sposoban da brzo i lako preuzme podatke sa vašeg računara, to je ujedno i prava mala WiFi stanca zahvaljujući kojoj iste možete transferovati potpuno bežično. To znači da sada potpuno opušteno možete da se krećete po stanu ili kući i gledate vaše omiljene filmove bilo u dnevnoj ili spavaćoj sobi ili kuhinji na primer, a da ne morate da mislite o tome da li USB kabl radi kako treba ili ne. Suština cele priče se zapravo ne krije samo u vrhunskom hardveru već i u sjajnom softveru koji je Apple nazvao – Vremenska mašina, a preko koga definišite bekap sesije: trenutne, dnevne, periodične ili manuelne. Za koju god da se odlučite (osim ručne metode) imajte na umu da u svakom trenutku ma šta se dogodilo računaru vaši podaci neće biti izgubljeni i za svega 30-tak minuta (relativno i zavisi od veličine bekapa) sve može biti vraćeno na staro uz uslov da nabavite funkcionalan računar.

Nova Time Capsula je dustupna u kpacitetima od 2 i 3TB i veoma je jednostavna za održavanje, obzirom da sve što treba oko nje da uradite se svodi na povremeno čišćenje prašine i to je to. Kompatibilnost sa svim aktuelnim Mac platformama se podrazumeva, a prava stvar je što sasvim fino radi i pod Win okruženjem. Cena joj nije mala, ma za koju varijantu se odlučili, ali za ono što nudi i koliko može da sačuva vaše podatke i nerve vredi svaki dinar!

Cena (sa PDV-om): za model od 3TB – 52.090,00 dinara

Kontakt: Apcom, www.apcom.rs/prodavci

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!