Saturday, April 20, 2024
HomeGreenBuketi govore 7 jezika

Buketi govore 7 jezika

Bilo da dobijate ili poklanjate cveće, treba da znate da njime primate, odnosno šaljete različita osećanja. Naučite kako da buketom napišete pravu poruku, ali da je iz njega pročitate.
Velika moć boja odavno je otkrivena i utvrđena. O bojama razmišljamo kada se spremamo za krečenje stana, kada kupujemo odeću, kada spremamo hranu, postavljamo sto, pakujemo poklon, biramo cveće za terasu ili buket za poklon dragoj osobi.
Boje imaju veliki uticaj na našu podsvest, kažu veliki poznavaoci emocije cveća, stručnjaci iz „Teleflore“. Objašnjavaju da je naše reagovanje na boje emocionalno, a da je cveće idealan provodnik tih osećanja. Jedan kreativan cvetni aranžman ima sposobnost da probudi neko zaboravljeno sećanje, da promeni raspoloženje govorom i bojom cveća. Kako tvrde, bojama cveća izražava se sedam vrsta osećanja.
UŠUŠKAO JE ZA MLADU MAMU

  • Buket od bledonarandžastog, ljubičastog i belog cveća u kombinaciji sa svetlim nijansama zelenila budi osećaj sigurnosti. Ušuškano, zaštićeno i voljeno osetiće se osoba koja primi buket napravljen kombinovanjem cveća nežnih i mirnih boja, a najviše će mu se obradovati žene koje su skoro postale majke.

SENZUALNO ZA ZAVODNIKE

  • Bogata kombinacija senzualnih boja idealna je za prefinjene, strastvene i zavodničke poruke. Upadljive nijanse crvene su srž ove dinamične cvetne emocije. Senzualni aranžman možete da poklonite voljenoj osobi za posebnu priliku ili bez povoda. Poruka je uvek lepa.

LEPRŠAVO ZA VEČITE DEVOJČICE

  • Buketom narandžastih lala, žutih narcisa ili mimoza uvek ćete izmamiti osmeh onima koji zauvek ostaju mladi duhom. Uvek će im se obradovati stara prijateljica, sestra ili draga komšinica.

KARANFIL ZA BUNTOVNE

  • Ovo pomalo zaboravljeno cveće je simbol mnogih buntovničkih pokreta, ali širom sveta ima različitu simboliku. Buketu ili samo jednom cvetu karanfila obradovaće se oni nemirnog duha, bilo da su studenti ili radnici.

EKSCENTRIČNO ZA HIROVITE

  • Mislite da hirovitost nije emocija već karakterna osobina? Možda, ali među cvećem se priča da hirovitost prati ljude koji vole zabavu, koji su temperamentni i slobodnog duha. Ovakve osobe obradovaće se cvetnim aranžmanima ekscentrične forme i kontrastnih boja.

ROMANTIČNO ZA BUDUĆU MLADU

  • Osećaj intimnosti, nostalgije i prijatnosti sadržan je u mešavini tonova ciklame. Romantični aranžmani izražavaju osećanje ljubavi i divljenja, a posebno deluju na majke, sestre, najbolje drugarice, buduće neveste…

SMIRENO ZA POSLOVNU AŽDAJU

  • Korpa sa cvećem u tonovima nežnoroze i svetlozelene boje izaziva osećaj smirenosti i harmonije. Idealan je poklon za zaposlene, ambiciozne žene kojima je potreban trenutak mira. Ovakva cvetna oaza biće im izvor pozitivne energije.

 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!