Saturday, April 20, 2024
HomeBlueCanon for Business 2014 u Beogradu

Canon for Business 2014 u Beogradu


Kompanija Canon danas je organizovala poslovni skup Canon for Business – Činimo poslovanje izuzetnim. Tema događaja bili su ključni izazovi i njihova rešenja u upravljanju podacima. Uvaženi govornici iz sveta biznisa, kako korisnici naprednih rešenja u ovoj oblasti, tako i predstavnici komapnija Canon i IDC koje ih kreiraju za različite tipove organizacija, govorili su o načinima da se značajno poboljšaju i ubrzaju poslovni procesi i smanje troškovi kroz brzo, efikasno i bezbedno upravljanje poslovnim informacijama.
Menadžeri u savremenom okruženju moraju se nositi sa troškovima u vremenu (vreme zaposlenih potrošeno na upravljanje dokumentima), troškovima skladištenja kao i sa rizikom povezanim sa zaštitom poverljivih podataka, a ključni izazov za uspeh bilo koje organizacije su:
–       Rastuća količina podataka je glavni izazov za 51% organizacija (Forrester, jun 2012)
–       76% računovodstvenih odeljenja tvrdi da je 50% njihovih računa na papiru (Canon / Anketa RS consulting 2011)
–       46% kompanija potroši bar 10 minuta dnevno za popravljanje netačnih podataka na računima (Canon/Anketa RS consulting 2011)
–       25 minuta iznosi prosečno vreme traženja nekog starog dokumenta (Canon/Studija ICM 2013)
Rešenja za ove izazove, sa kojima se susreću gotova sve organizacije nezavisno od delatnosti i veličine, na skupuCanon for Business ponudili su govornici: Goran Sretenoski (Managing Director, Canon Adria), Tobias Kleu(Research Manager, Imaging Devices & Document Solutions, CEMA), Igor Pauletič (Director, FrodX), Nikola Pavlović (Business Development Manager (B2B), Canon Srbija), Aleksander Bende (Product Business Development Canon Business Solution, Canon CEE), Matjaž Moškerc (Solutions Business Consultant Office Solutions, Canon Adria), Milorad Tomić (Sales and marketing manager, Perihard inženjering doo) i Nick Camilleri (Managing director, Avantech).
U svom uvodnom govoru pod nazivom „Budite izuzetni“, Goran Sretenoski je predstavio Canon i njegovu opsežnu ponudu rešenja za preduzeća svih veličina i za profesionalne korisnike. Poseban akcenat bio je na izazovima sa kojima se suočavaju vladine organizacije i javna uprava i jedinstvenim Canonovim rešenjima prilagođenim njihovim potrebama. Ovom prilikom, Sretenoski je naglasio: „U današnjem modernom poslovnom svetu uobičajeni načini rada i upravljanja predstavljaju izazov. Kompanije bi trebalo da se prilagođavaju ukoliko žele da prihvate nove poslovne mogućnosti i ostvare rast. U kompaniji Canon razumemo ove izazove i u stanju smo da podržimo kompanije u njihovim nastojanjima da ostvare ciljeve – od inovativnih tehnologija i softvera, do vizionarskog konsalting i podrške – i imamo snažan portfolio automatizovanih rešenja koja se bave pitanjima u oblasti kontrole, troškova, produktivnosti, bezbednosti i mobilnosti.
Kompanije u Srbiji su slične onima u drugim zemljama, a da bi bile uspešne, trebalo bi da iskoriste strateške vrednosti tehnologije, ponuđene kroz napredna poslovna rešenja. Canon ima stručnost, inovacije i mogućnosti da ih podrži, dok su fokusirane na kreiranje izuzetnosti svog posla.“
Tobias Kleu, u svom predavanju o efikasnom rukovanju dokumentima u informacionom dobu za koje se procenjuje da će u periodu od 2005. do 2020, digitalni univerzum porasti 300 puta, govorio je o optimizovanoj infrastrukturi dokumentacije koja primenjuje MPS, uključujući dokumentna rešenja koja optimizuju poslovne procese na takav način koji omogućava čuvanje, obradu, i distribuciju informacija za podršku poslovnim procesima, a koja može da donese značajne i dugoročne poslovne koristi.
O iskustvima u promenama u upravljanju dokumentima u velikim organizacijama u Sloveniji i Hrvatskoj govorio je Igor Pauletič, dok je Milorad Tomić predstavio uspešan projekt implementacije upravljanja štampanjem u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija, u kojoj se koriste najmoderniji Canonovi uređaji za štampanje, skeniranje i kopiranje.
Nikola Pavlović predstavio je Canonove alate za podršku organizacijama u poboljšanju upravljanja informacijama i podacima, i mogućnosti za povećanje produktivnost u svetu, u kome neefikasno rukovanje dokumentima uzrokuje štetne posledice. Nick Camilleri, ponuđač celovitih poslovnih softverskih rešenja za banke, osiguravajuće kompanije i pružaoce finansijskih usluga, koja su razvijena na osnovu Canonovog rešenja za upravljanje dokumentima, predstavio je upotrebu ovog sistemskog rešenja u bankarskim okruženjima.
Zaključak skupa bio je da Canon pokriva celokupan proces promena potreban da se od običnog napravi izvanredno: od inovativnih tehnologija i softvera do vizionarskog poslovnog savetovanja i podrške koji su neophodni kompanijama koje planiraju da unaprede svoje poslovanje na ovaj način.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!