Sunday, April 21, 2024
HomeGreenČetiri prirodna napitka koji će smanjiti obim vašeg struka

Četiri prirodna napitka koji će smanjiti obim vašeg struka


Ubrzajte proces gubljenja kilograma na potpuno prirodan način.
VODA SA UKUSOM
Voda je jedan od najvažnijih saveznika zdravog načina života, bez obzira da li držite dijetu ili ne.
Između ostalog ona pomaže u probavi i apsorpciji hrane te pomaže kod izlučivanja otpadnih materija iz creva i bubrega, a ako pazite na unos hrane daće vam osećaj sitosti. Kako vam ne bi postala dosadna, možete da iscedite limun u vodu, jer se tako postiže sastav vode sličan želudačnoj kiselini ili naribanim đumbirom koji ubrzava metabolizam. Kriške svežeg krastavca takođe mogu dnevni unos vode da učine zanimljivijim i manje dosadnim zadatkom.
ČAJ OD MENTE
Menta pomaže želucu da apsorbuje masnoću te smiruje probavni trakt. Ima diuretičko delovanje, podstiče metabolizam i smanjuje apetit. Kao njena dodatna prednost ističe se i pomoć prilikom održavanja higijene usne duplje, jer svojim aromatičnim mirisom osvežava dah zbog čega je gotovo redovan sastojak prirodnih pasta za zube.
FRAPE OD ANANASA
Enzim bromelain sadržan u ananasu pomoći će vam u probavi proteina, olakšaće probavu i ukloniti nadutost, dok će laneno ulje s nezasićenim masnim kiselinama smanjiti nadutost.
ZELENI ČAJ
Većina polifenola u zelenom čaju su katehini, odgovorni za pojačano sagorevanje masnoća. Poželjno ga je piti pre vežbanja, kako bi se pojačalo topljenje masnih naslaga. Jedan od razloga zašto biste barem jednu šoljlicu kafe trebali da zamenite zelenim čajem je i njegova osobina smanjivanja holesterola te rizika od kancerogenih oboljenja. Raznovrsnost njegove uloge zaštitnika zdravlja obuhvata i pomoć kod dijabetesa, smanjivanje stresa, kao i zaštita zubi od virusnih infekcija.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!